Lokale højskoler kæmper med hver deres

Både i Thy og på Mors er man ved at stable højskoler på benene. Men det er ikke helt uden udfordringer, for selvom lysten er stor, så er der udfordringer forbundet med projektet.

– Vores største udfordring er, at vi ikke har en bygning. Men nu har vi jo fået den her byggegrund af Thisted Kommune, der er skridt et. Så skal vi have en bygning op at stå – det er skridt to, siger Mette Gadegaard, der er bestyrelsesmedlem i den kommende Thy Højskole der kommer til at ligge lidt uden for Hanstholm, til TV Midtvest.

Selvom skolen endnu ikke har en fysisk bygning, udbydes de første ugekurser alligevel allerede til sommer. De kommer til at foregå på Vigsø Feriecenter og Habour Inn i Hanstholm.

Også Højskolen Mors har udfordringer i opstarten , omend det er af en anden karakter. Her har man nemlig selve bygningerne, men eleverne mangler:

– Vores største udfordring bliver at få det antal årselever, der skal til. Det er klart, at som ny højskole er det den største udfordring at vise, at det her er et spændende sted, siger Svend Erik Jørgensen, som er bestyrelsesformand på Højskolen Mors til TV Midtvest.

Højskolerne ser i øvrigt ikke hinanden som konkurrenter, til trods for at afstanden mellem dem er relativ kort.

Unge føler sig tiltrukket
I Thy har der ikke været en højskole siden årtusindskiftet, men gruppen af lokale bage skolen mener, at der er belæg for at åbne en ny højskole:

– Unge mennesker føler sig tiltrukket af højskoleformen. Vi kan se, at de ting og de værdier, der er her i Thy, tiltrækker faktisk unge mennesker. Så vi tænker, at det match er det, der nærer vores drøm til, at det nok skal lade sig gøre, siger Mette Gadegaard til TV Midtvest,

Men drømmen er ikke gratis. Derfor er det sørligt fondsansøgninger, der fylder meget for tiden.

Det anslås at det koster omkring 100 millioner kroner at realisere drømmen om en højskole.

Foto: Morsø Kommune

LÆS OGSÅ:

Økonomien til ny højskole er på plads

 

Forfatter

Related posts

Top