Lokale håndværkere tilgodeses i byggeri af ungdomsboliger

På et møde i Boligselskabet Nykøbing Mors er det nu blevet besluttet, at udbyde byggeriet af 49 nye ungdomsboliger på Tranevej i Nykøbing i en såkaldt fagentreprise.

På den måde støttes flest mulige lokale håndværkere bedst muligt.

– Med fagentreprise vil lokale håndværkere kunne byde ind på de opdelte projekter. Hvorimod havde vi valgt totalentreprise ville flere af vores lokale firma på øen ikke være store nok til at kunne varetage opgaven, fortæller Anette Svindborg, der er formand for boligselskabet.

– Vi kan ikke garantere at alle opgaver kommer til at ligge ved lokale håndværkere, men på denne måde med fagentreprise er der størst chance for, at arbejdet kan ligge lokalt, fortsætter hun.

Entrepriseopgaverne vil blive meldt ud i enten februar eller mart, og bæredygtigheden i det samlede projekt vægtes højt.

Visionen er at skabe en aktiv ungdoms-“bydel” i tilknytning til øens videregående uddannelses- og sportsinstitutioner.

Bygningerne opføres i to etager med en bærende konstruktion i træ, som er med til at fremhæve den bæredygtige profil. Facader i skiffer og varmebehandlet træ, træ/alu-vinduer og fladt tag med tagpap. Udearealerne, der skal inspirere til ophold og udeaktiviteter, planlægges med vilde blomster for at fremme biodiversiteten og bindes sammen med den grønne kile, som er fastlagt i lokalplanen for området.

– Vi er en lille ø og sammen er vi bedst, sammen skal vi skabe nogle gode boliger til vor unge studerende, så de kan føle sig hjemme og føle ro til en god indlæring, slutter Anette Svindborg der ser frem til at kunne afslutte byggeriet inden studiestarten i 2022.

I alt bliver der tale om 43 stk. 1-rumsboliger og 6 stk. 2-rumsboliger. i tilknytning til Morsø MultiPark Boligerne fordeles på to boenheder. Boenhed 1 er tiltænkt elever fra Sports College og der vil foruden boligerne blive opført ca. 70m2 ser-viceareal der indrettes til kontor med tilhørende depoter. Boenhed 2 er tiltænkt elever fra de øvrige college retninger.

Illustration: Boligselskabet Nykøbing Mors


Illustration: Boligselskabet Nykøbing Mors

Illustration: Boligselskabet Nykøbing Mors

 

Illustration: Boligselskabet Nykøbing Mors

 

Forfatter

Related posts

Top