Lokale gymnasielærere modtager undervisningspris på en kvart mio. kr.

Brigitte Lene von der Ohe, Michael Kristensen og Jørn Bay Nielsen underviser alle på Struer Statsgymnasium.

Og faktisk er de så gode til deres arbejde, at de netop har modtaget Novo Nordisk Fondens Naturvidenskabelige Gymnasielærerpris 2020. Prisen uddeles årligt og er delt i to priser; én øst for Storebælt og én vest for Storebælt. Hver pris består af en sum på 250.000 kroner, hvor 50.000 kroner er en personlig pris, mens 200.000 kroner går til skolen.

Prisen er en anerkendelse af de tre underviseres engagement i forbindelse med at vække unge menneskers begejstring for naturfag – også som en mulig karrierevej.

Samarbejder med lokale folkeskoler
På Struer Statsgymnasium udgør Brigitte Lene von der Ohe, Michael Kristensen og Jørn Bay Nielsen et yderst kompetent team inden for undervisning i biologi, bioteknologi og kemi.

Undervisningsteamet udvikler hele tiden nye læringsforløb og projekter, som de samarbejder med de omkringliggende folkeskoler om at udføre. Undervisernes tanke er, at jo tidligere de kan få fat i eleverne, des større er deres muligheder for at gøre naturvidenskab interessant for dem, så de senere hen tilvælger naturfagene på gymnasiet og som karrierevalg.

Muligheder gennem naturvidenskaben
Netop de unges interesse for naturvidenskab er ifølge underviserne ekstremt vigtigt, fordi naturvidenskab og teknologi rummer en masse løsninger på fremtidens problemer, blandt andet inden for global opvarmning, plastik i havene, medicin og grøn energi.

– Vi er meget stolte over at modtage prisen. Når man arbejder med unge mennesker på det niveau, som vi gør, er man med til at præge deres personlige interesser for forskellige fag, og vi vil meget gerne vise dem, at der er nogle muligheder gennem naturvidenskaben, siger Jørn Bay Nielsen på vegne af teamet af undervisere.

Jørn Bay Nielsen fortæller også, at den del af prisen, som tilfalder gymnasiet, skal bruges til at udbygge de samarbejder, som underviserne har etableret med både folkeskoler og private virksomheder.

Forfatter

Related posts

Top