Lokale gymnasieelever udfordrer Mette Frederiksen

Elever fra både Morsø Gymnasium og Thy-Mors HF og VUC deltager onsdag formiddag sammen med over 20 andre regionale gymnasieuddannelser i et uddannelsespolitisk topmøde i Aalborg.

På topmødet udfordrer 1000 nordjyske gymnasieelever den socialdemokratiske statsministerkandidat Mette Frederiksen og den radikale partiformand Morten Østergaard på deres visioner for ungdomsuddannelserne.

Blandt de temaer, som er til debat, er virkningerne af uddannelsesbesparelser for provinser, sårbare unge og integration. Siden 2016 har ungdomsuddannelserne hvert år skullet spare 2 procent, og hvis det fortsætter til 2022, som regeringen foreslår, vil besparelserne på ungdomsuddannelserne samlet løbe op i mere end 10,8 mia. kr., viser en ny undersøgelse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd​.

Er det en besparelseskurs, der skal fortsætte, hvis Frederiksen og Østergaard får afgørende indflydelse efter et valg? Og hvordan vil de to toppolitikere fortsat sikre uddannelsestilbud i de tyndt befolkede egne af landet? Det er nogle af de spørgsmål, som de to partiledere skal besvare.

Foruden de to toppolitikere optræder borgmestre, erhvervsliv, regionspolitikere og unge med egne historier i debatten.

Forfatter

Related posts

Top