Lokale folketingsmedlemmer sover med støvlerne på

Mens familien Danmark sætter sig til påskebordet, tager Socialdemokraterne hul på det, partiet kalder sin hidtil største kampagne i valgperioden.

De næste par uger vil statsminister Helle Thorning-Schmidt fylde godt i gadebilledet og avisannoncer med budskaber om økonomi, sundhed og kriminalitet.

Politisk ordfører Maja Panduro begrunder kampagnen med, at Socialdemokraterne gerne vil fortælle, at det går fremad i Danmark

Valget kommer hvis kampagne lykkes
Hvis kampagnen bliver en succes for partiet, kan valget meget vel være nært forestående. Det siger Thomas Larsen, Berlingskes politiske kommentator.

Han tror, Socialdemokraterne satser meget stort nu, fordi de har kunnet fornemme, at de kampagner, de har kørt siden nytår, har været succesfulde.

Nu prøver de at sætte det helt afgørende tryk ind, vurderer Thomas Larsen.

Venstre kritiserer kampagne for at flytte fokus
Med den nye kampagne forsøger Socialdemokraterne at fjerne fokus fra alle de løfter fra sidste valg, som partiet har brudt.

Det siger Venstres Ellen Trane Nørby.

Hun tror ikke, kampagnen får den store effekt, fordi danskerne kan godt huske rækken af løfter, som regeringen ikke har opfyldt.

Ellen Trane Nørby mener, at Socialdemokraterne i lang tid har haft mere travlt med at føre valgkamp end at tage hånd om de udfordringer, Danmark står over for.

Flere poltiske iagttagere peger på, at arbejdet på Christiansborg mere eller mindre er gået i stå og at alle har rettet deres fokus på en kommende valgkamp. Derfor kan det blive tvingende nødvendigt med et hurtigt valg for, at lovgivningsarbejdet ikke lammes totalt og at der ikke bliver taget hul på at løse de enorme problemer, Danmark står overfor.

Derfor vil et hurtigt valg efter påske være en mulighed, hvis Thorning står godt i flere meningsmålingerne efter hinanden.

Dermed kan Folketinget gå på sommerferie med et nyt ting og starte på en frisk til Oktober.

Foto : Anders Hviid

Forfatter

Related posts

Top