Lokale elever kvalificeret til DM i Entreprenørskab

Tre ud af de fire grupper fra Region Nordjylland, der har kvalificeret sig til DM i Entreprenørskab, der afholdes i Industriens Hus, d. 24. april, kommer fra Morsø Handelsgymnasium. Således er det lokale handelsgymnasium endnu engang med helt fremme i forreste række, når det handler om innovation og iværksætteri.

Morsø Handelsgymnasium har gennem årene for længst cementeret, at hvis der er noget, gymnasiets elever kan, så er det at være innovative, løsningsorienterede og kreative. Skolen har gennem lang tid haft to eller flere hold med til DM i Entreprenørskab, ligesom skolens elever typisk også leverer flotte resultater i de øvrige innovationskonkurrencer, de deltager i.

– Vi er ved at vænne os lidt til de gode resultater. Vi har ofte elever øverst på sejrsskammelen til de regionale entreprenørskabsmesser, og vi kan også præstere på landsplan. Forrige år havde vi tre hold med til DM, og de endte som henholdsvis nr. 6, 9 og 18. Sidste år havde vi to hold med, som fik henholdsvis en 3. og en 4. plads, og hvis udviklingen fortsætter i samme retning, tegner det godt for de tre grupper, vi deltager med i år, smiler underviser Pernille Græsbøl Eriksen fra Morsø Handelsgymnasium.

En flot 3. plads blev det til sidste år for eleverne bag Tasteable som er et firma, der laver bolcher der stimulerer spytudviklingen til folk, som har mistet smagssansen.Foto: Morsø Handelsgymnasium

Det er dog en noget mere omfattende konkurrence, eleverne denne gang skal op i, sammenlignet med de øvrige konkurrencer, de har deltaget i. Således skal grupperne til DM ikke blot fremlægge på deres stand, men skal også fremlægge fra scenen, hvor de skal lave en 4 min. lang præsentation af deres produkt. Herudover har de indsendt en forretningsmodel, som de skal forsvare i et lukket dommerinterview, der er af 30 min. varighed.

Fra idé til virkelighed
De lokale elever stiller op til DM med følgende produkter: 1) ’EasyRest’ – gips lavet af genbrugsplast, hvilket muliggør at hospitaler kan sende gipsbandager til afrensning, genopvarmning og omstøbning, så det kan genbruges. 2) ’Bagtrace’ – en gps-chip til kufferter, der sikrer, at de bliver læsset på det rette fly i lufthavnen, og at de nemt kan spores tilbage til rette ejermand. 3) ’ReBuild’ – genanvendeligt byggemateriale i PLA-plast, som har til formål at imødegå ressourceproblemer i byggesektoren.

Pernille Græsbøl Eriksen garanterer, at eleverne er tændte og klar, når DM i Entreprenørskab skydes igang d. 24. april. Og klar til dyst, det er Morsø Handelsgymnasiums elever som regel altid.

– Jeg synes, at vi generelt set har nogle meget motiverede elever, der selv efterspørger at få lov til at deltage i alle de konkurrencer, de kan stille op i. Det er ikke atypisk, at vi har elever, der har valgt Morsø Handelsgymnasium netop fordi, vi er så stærke i innovation, og fordi de her kan få lov at arbejde med etablering af egen virksomhed og få testet deres koncepter af i eksterne konkurrencer med uvildige dommere, fortæller Pernille Græsbøl Eriksen.

Et godt eksempel på en iværksætter, der er udklækket fra Morsø Handelsgymnasiums innovationslinje er håndboldspiller Kasper Lindgren, som sideløbende med sin håndboldkarriere i Mors-Thy Håndbold både har været selvstændig konsulent i online-markedsføring, haft eget ishus og senest etableret virksomhed inden for salg af skønhedsprodukter.

Sidste års vindere af Regional Entreprenørskabsmesse, ligeledes et elevhold fra Morsø Handelsgymnasium, arbejder også målrettet på at kunne realisere deres produkt, ’Tasteable’, der består af bolcher, der stimulerer spytudviklingen til folk, der har mistet smagssansen. Det er, med andre ord, ikke bare luftige drømme, der fødes i innovationslokalerne på Morsø Handelsgymnasium. Det er i høj grad også realiserbare og levedygtige forretningsplaner og virksomheder.

’EasyRest’ – gips lavet af genbrugsplast, hvilket muliggør at hospitaler kan sende gipsbandager til afrensning, genopvarmning og omstøbning, så det kan genbruges.


’Bagtrace’ – en gps-chip til kufferter, der sikrer, at de bliver læsset på det rette fly i luft-
havnen, og at de nemt kan spores tilbage til rette ejermand.

ReBuild’ – genanvendeligt byggemateriale i PLA-plast, som har til formål at imødegå ressourceproblemer i byggesektoren.

Forfatter

Related posts

Top