Lokal politikerglæde over sygehussammenlægnig

Forretningsudvalget i Region Nordjylland stemte i går for at bakke op om at fjerne hospitalet i Thisted fra Regionshospital Nordjylland. I stedet lægges hospitalet ind under Aalborg Universitetshospital.

Tanken er, at det skal ske med virkning allerede fra d. 1. maj.

Samtidig har man planer om at man sætter en bus ind fra Aalborg til Thisted hver dag, så lægerne kan arbejde under transporten. Dels med forberedelse af de patienter der skal tilses, og med dokumentationen af dagens patientkontakter på hjemvejen:

Peter Therkildsen

– Jeg glæder mig over beslutningen, og imødeser en positiv udvikling, fortæller Venstre’s Peter Therkildsen, medlem af Regionsrådet, valgt på Mors.

Borgmester i Thisted Kommune, Ulla Vestergaard, hilser også forslaget velkomment:

– Så god en nyhed der tikkede ind hen på eftermiddagen. Godt for patienter og borgere. Godt for nye muligheder for at fastholde og tiltrække medarbejdere herunder læger, skriver hun bl.a. på Facebook.

.

Også Ida Pedersen, socialdemokratisk medlem af Kommunalbestyrelsen i Thisted, bakker op om forslaget:

– Det er gode nyheder for borgere og patienter fra Thy og Mors, skriver hun på Facebook.

Ålborg-modellen er bedre
Også det lokalvalgte regionsrådsmedlem Lauge Larsen, Socialdemokratiet, udtrykker begejstring:

– Jeg er sikker på, at modellen med Thisted sygehus som en del af Ålborg Universitetshospital er en bedre model end den nuværende. Ålborg har flere muskler, og der er mange flere muligheder i denne model. Men også for Ålborg er opgaven svær, men den skal lykkes, siger han og uddyber:

– Når jeg mener, at Ålborgmodellen er den bedste, skyldes det flere forhold: For det første er Ålborg Universitetshospital et stort hospital og det har stort set alle specialer og et højt fagligt niveau. Dette kan så for det andet bruges til at lave flere kombinationsstillinger mellem Ålborg og Thisted. Det kan tiltrække de unge læger, der er i begyndelsen af deres karriere. For det tredie kan man lettere klare en presset situation med læger i bagvagt. For det fjerde er der ikke så langt til Ålborg fra Thy og Mors som til Hjørring.

Lauge Larsen

Foto : Christian Kjeldsen

Forfatter

Related posts

Top