Lokal mægler jubler over vedtaget sommerhusbelåning

Indehaverne af Nybolig Morsø Christian Nielsen og Ole Gørtler Laustsen, roser Folketinget for at vedtage en øget sommerhusbelåning. Det kan nemlig betyde flere salg og mere vækst på Mors, mener de.

Som bebudet i flere omgange har Folketinget den 25. april vedtaget at øge realkreditbelåningen af fritidshuse fra 60 til 75 pct. Beslutningen glæder indehaverne af Nybolig Morsø Christian Nielsen og Ole Gørtler Laustsen.

– Nu har vi sammen med danskerne gået og se frem til denne dag i lang tid, så nu, hvor det endelig er blevet vedtaget, er det på sin plads at rose Folketinget for veludført arbejde. Realkreditlån er jo typisk billigere end banklån og med den nye belåningsgrad bliver det billigere at låne penge til et sommerhus eller at have det, man ejer i forvejen, siger indehaverne af Nybolig Morsø.

De forventer, at det vil sætte gang i salget af sommerhuse på Mors.

– Der er ingen tvivl om, at flere nu får mulighed for at realisere drømmen om et sommerhus. Samtidig tror jeg også, at det vil være godt for vores område, fordi flere sommerhusejere nu får mulighed for at konvertere deres besparelse til nogle bygningsforbedringer, de måske har udsat en årrække, og det vil give ekstra arbejde til de lokale håndværkere og mere omsætning til de lokale forretninger, siger Ole Gørtler Laustsen.

Som mægler kan de nye lånemuligheder også betyde, at der skal laves en række ekstra vurderingsopgaver.

-Når folk skal ændre deres lån, betyder det ofte, at boligen skal vurderes, og det kan nogen gange give nogle ekstra opgaver til os mæglere, så det tager vi selvfølgelig også med, siger Christian Nielsen.

Forfatter

Related posts

Top