Lokal kampagne går til kamp mod farten

Fra i dag går otte nordjyske kommuner, herunder Thisted og Morsø, ud med en ny hastighedskampagne.

Kampagnen er et led i kommunernes arbejde for at understøtte politiets målsætning om at sænke gennemsnitshastigheden på de nordjyske landeveje med 1 km/t hvert år i en årrække.

Undersøgelser viser, at det er skideballen, der påvirker os mest, når vi kører for stærkt – og ikke frygten for farten i sig selv. Denne indsigt ligger til grund for kampagneideen, hvor vi følger den samme bilist i forskellige fartsituationer. Fælles for dem alle er en kærlig provokerende kommentar fra personen på passagersædet ved siden af. En provokation som taler ind i vores samvittighed.

Pressefoto

De fleste bilister er heldigvis klar over, hvis de tænker sig om, at der hverken er gode eller legitime undskyldninger for at sætte andres og deres egen sikkerhed på spil:

– Vi vil gerne provokere lidt og prikke til samvittigheden med et glimt i øjet. Dét tror vi, er én af de bedste måder at servere det seriøse budskab på. Vi kan ikke forvente, at der sker en ændring i adfærden i trafikken overnight. Men vi kan måske flytte opfattelsen af, hvad der er i orden og step by step måske flytte adfærden i den rigtige retning, fortæller udtaler Lotte Astorp Nissum fra Hjørring Kommune.

Netop derfor har de nordjyske kommuner også fokus på budskabet over flere omgange i en årrække.

Politiet bakker op
Politi bakker op om kommunernes tiltag med at sænke farten:

– Vi håber, at nordjyderne kan genkende nogle af situationerne i kampagnen og tænker over, hvordan de selv kan ændre opfattelsen af, at det er i orden at køre for stærkt. Samtidig må de gerne få et smil på læben – og forhåbentlig dele budskabet med deres nærmeste, der måske har undskyldninger for at køre for stærkt, siger politikommissær Jan Stagsted fra Nordjyllands Politi.

Kampagnen kører i to uger fra uge 44. Fra uge 45 kan man deltage i konkurrencen om at vinde en bil i to måneder via Facebooksiden Sænkfarten.

De nordjyske kommuner bag kampagnen er Brønderslev, Hjørring, Jammerbugt, Mariagerfjord, Morsø, Rebild, Thisted og Vesthimmerland Kommune.

Foto: sikkertrafik.dk

Forfatter
Tags ,

Related posts

Top