Lokal industritekniker hædret med fornem pris

Fredag d. 30 september hyldede metalindustrien 25 af sine mest talentfulde lærlinge ved uddelingen af den anerkendte ML-pris. Blandt modtagerne var Charlotte Nyby Vinding, der ud over at modtage den fornemme pris, fik et legat på 6.000 kr. for sin flotte præstation.

ML-prisen er en særlig anerkendelse, der tildeles lærlinge, som med et særligt godt resultat har gennemført en uddannelse inden for metalindustrien. Det er et krav, at lærlingen har bestået sin svendeprøve med et 12-tal, men herudover vægter ligeledes høj faglighed og personlige kvalifikationer.

Med ca. 400 indstillinger, var der kamp til stregen, men Charlotte Nyby Vinding blev som bekendt én af de blot 25 særligt udvalgte. Hun blev tildelt prisen ud fra følgende begrundelse:

Charlotte er ikke bare en hamrende dygtig industritekniker. Hun er også en rollemodel for de unge lærlinge. Hun udfører opgaverne til punkt og prikke og har et smittende humør. Hun er et fremragende forbillede.

Ene høne i kurven
At metalindustrien fortsat er domineret af mænd sås tydeligt til prisoverrækkelsen. Her var Charlotte Nyby Vinding eneste kvindelige prismodtager.

– På EUC Nordvest vil vi gerne slå et slag for flere piger i branchen. Vi synes bestemt, at industriteknikerfaget er lige så meget et pigefag, som et drengefag. Det er et fag, der kræver omhyggelighed og præcision, og som stiller store krav til finmotorikken, og det ligger derfor godt til pigerne. Her på skolen har vi lavet en målrettet indsats for at få flere piger ind på uddannelsen, og det er heldigvis lykkedes. Jeg tror, at vi procentuelt har en noget større andel af piger på industriteknikeruddannelsen end andre skoler har. Og Charlotte har, med tildelingen af ML-prisen, i dén grad bevidst, at piger også kan gøre sig gældende i den her branche, lyder det fra en stolt afdelingsleder, Bente Homann fra EUC Nordvest.

Når en dør lukkes, åbnes en ny
Charlotte Nyby Vinding er udlært hos Kellpo A/S i Thisted, hvor hun nu er blevet fastansat.

Før hun startede på industriteknikeruddannelsen var hun ansat som montrice hos Oticon, men da stillingen blev nedlagt, søgte hun nye veje. Valget faldt, som bekendt, på industriteknikeruddannelsen – et valg, hun på ingen måde har fortrudt.

– Det er et spændende fag, der passer rigtig godt til mig, så jeg er rigtig glad for skiftet. At jeg så også modtager ML-prisen, dét er bare stort. Ét er, at vi er ganske få, der modtager den pris, men at jeg så også – som pige i en branche domineret af mænd – får den, synes jeg bare er et endnu større skulderklap. Det er et meget godt bevis på, at industriteknikerfaget ikke længere blot er et mandefag – vi kvinder kan også sagtens finde ud af det, lyder det fra Charlotte Nyby Vinding.

Foto : Kjeld Pedersen fra Kellpo, Charlotte Vinding og  og faglærer Johnny Munk Pedersen.

Forfatter

Related posts

Top