Lokal folketings-kandidat vil have gældsinddrivelsen tilbage til kommunerne

Politikerne er nødt til at se problemerne i øjnene og tage fat om problemerne med danskernes stadigt stigende gæld til det offentligt. Det skal ske vil at lade kommunerne inddrive borgernes gæld.

Sådan lyder det i hvert fald fra Folketingskandidat for de Konservative, Torben Overgaard, der er opstillet i Thisted-kredsen.

– Kommunerne er tæt på borgerne, og det vil alt andet lige betyde en mere effektiv inddrivelse end tilfældet er nu. I dag er danskernes gæld til det offentlige langt over 100 milliarder, hvor af 4,4 milliarder alene er kommunale restancer, altså penge borgere ikke har betalt for børnepasning, ældrepleje mv., påpeger Torben Overgaard.

– Det er penge, som kommunerne skal bruge til lokal borgervelfærd. Det går med andre ord ud over både dig og mig, hvis pengene ikke kommer i kassen. Kommunerne mangler penge til blandt andet kernevelfærd, og det vil en effektiv opkrævning af gæld til kommunerne, kunne rette op på, siger Torben Overgaard.

Gældsstyrelsen har allerede meldt ud, at man vil ansætte yderligere 23 medarbejder i afdelingen i Thisted.

– Det ene udelukker ikke det andet. Kommunerne vil også skulle ansætte personale til opgaven, selvom den del af gældsinddrivelsen så ikke mere er statslig. Det er måske endda en mere intelligent måde at flytte statslige arbejdspladser ud, da der her ikke er tale om en hel styrelse eller lignende men en opgave, som kommunerne vil kunne løse bedre end staten, som det ser ud lige nu, slutter Torben Overgaard.

Forfatter

Related posts

Top