Løb og tanker

Af Annfinn Halsagard,
Kandidat til kommunalbestyrelsen for Dansk Folkeparti, Morsø Kommune
Jeg kan ikke tydeligt nok understrege hvor meget et velfungerende lokalsamfund betyder for mig. Jeg var for nylig en af de 500 deltagere i Molerløbet her på Nordmors. På denne løbetur lod jeg tankerne få frit løb ligesom mine ben.
Naturligt nok faldt mine tanker på betydningen af molergravningen i området og hvad det egentlig har betydet for det lokale samfund. Det er jo ikke småting. Det har for det første betydet arbejdspladser til mange gennem ca. hundrede år. Dette har til stadighed givet grundlag for et velfungerende lille bysamfund med både kirke, skole, idrætsfaciliteter, indkøbsmuligheder, børnehave og et rigt erhvervsliv.
Tidligere havde vi også et meget velfungerende plejehjem som i ”centraliseringens” navn blev flyttet til Nykøbing. Dette blev også forsøgt med vor lokale skole. Med masser af lokalt initiativ lykkedes dette heldigvis ikke. Vi har stadig en velfungerende friskole i byen. Heldigvis.
Så under løbet blev mine tanker egentlig koncentrerede om dette: -Nu er det nok. Det er på tide vi samlet siger nej til mere udflytning af lokale aktiviteter. Og samtidig kæmper for at få noget af det tabte tilbage.
Jeg håber ikke jeg er alene med dette synspunkt, for det er nemlig det jeg vil kæmpe for, hvis jeg bliver valgt ind i kommunalbestyrelsen.
Det betyder meget for mig at vores lokalsamfund ikke forsvinder om ørerne på os.
Forfatter

Related posts

Top