Løb i gågaden er med til at knække cancer

En ud af tre får kræft, og de to andre er pårørende. Derfor arrangerer JCI Mors i samarbejde med Pinen og Plagen et 1 kilometers tre-mandsløb i Nykøbings gågade den 25. oktober kl. 11, hvor overskuddet går ubeskåret til Knæk Cancer landsindsamlingen.

Mange butikker har også valgt at sponsere præmier for motivere folk til at deltage og bakke op om sagen.

Tiltaget er en del af den store Knæk Cancer landsindsamling, som kulminerer lørdag aften, og JCI Mors håber på at øge opmærksomheden om indsamlingen og vise at man lokalt også kan gøre en forskel.

– Tanken bag er, at deltagerne bindes sammen tre personer ad gangen, for at symbolisere, at en ud af tre rammes af kræft og de to andre pårørende. Alle er desuden velkomne til også at gå, kravle eller hoppe ruten, for det handler ikke om tiden, men om at bakke op. Deltagelse koster kun 20 kr. pr. person, og så er man udover at støtte en god sag, også med i lodtrækningen om fine præmier fortæller Sanne Hessel, som er en af de frivillige arrangører bag tiltaget fra JCI Mors.

Deltag og vind
I de seneste uger har JCI Mors været i dialog med en række butikker i gågaden, som har indvilliget i at støtte op om tiltaget ved at donere præmier til lodtrækning blandt alle tilmeldte, som udtrækkes efter løbet.

I øjeblikket har følgende butikker valgt at donere alt fra vin, halstørklæde, sportstasker til
høretelefoner og teaterbilletter med mere:

 Soho
 Clock Huset
 Limfjordsteatret
 Prebens Vinhandel
 Bøger og Papir
 Annex’z
 Sportigan
 Klinikken Morsø Helse
 Spar Nord
 Sct. Clemens Apotek
 Matas

Vice-borgmester og løbeklub bakker også op
Vice-borgmester Michael Dahlgaard takkede med det samme ja til at åbne løbet, og samme positive respons fik JCI Mors fra løbeklubben Pinen og Plagen, som hjælper til med den praktiske afvikling af løbet.

– Vi er meget taknemmelige over den opbakning, som vi er blevet mødt med, og vi håber at mange folk tager sig tid til at deltage, så vi sammen kan være med til knække cancer. Ruten er ca. 1 km lang og starter og stopper på Kirketorvet, så den er forholdsvis overskuelig, og man bestemmer selv om man tager én eller mange omgange i tidrummet mellem kl. 11 og 12, fortæller Sanne Hessel.

Der kan tilmeldes via pinenogplagen.dk eller morsmobil.dk og så vil der også være et begrænset antal startnumre, som kan købes på dagen.

Salg af halskæder støtter også kampen mod cancer
Udover at arrangere løbet har JCI Mors også påtaget sig opgaven, at sælge 200 halskæder i forbindelse med Knæk Cancer indsamlingen. Halskæderne er designet af smykkedesigner Kari Thunberg-Hansen fra Sasalonlon på Amager, hvor JCI har en søsterafdelingen.

Halskæderne kan findes i udvalgte butikker hos Damkjær Sko, Wiiben, Hårtoppen, Morsø Helse og Me-Lon. Derudover sælger medlemmerne af JCI Mors i deres eget netværk. De kan også købes ved løbet for 100 kr. stykket, hvor alt overskuddet på ca. 75 kr. går til indsamlingen.

Forfatter

Related posts

Top