Livet på landet i 1950’erne – set fra børnenes vinkel

Store Bededag kan man tage på en hyggelig tur til Skarregård med sine børn eller børnebørn og deltage i en familierundvisning, som er særligt tilrettelagt for de yngste familiemedlemmer.

Det er museumsleder Brian Wiborg, der viser rundt. Og han synes, at Skarregaard er et herligt sted at vise børn rundt.

– Skarregaard er et dejligt sted ikke mindst for børn. Børns fantasi får frit løb, når de er på gården. Vi oplever, at børn straks de træder ind i stuehuset, sætter tankerrækker i gang om den familie, der sikkert bor her. ”Far-mor-børn”-lege opstår spontant hos de fleste børn, når de kommer rundt på museet, fortæller han. Og museet hjælper fantasien på vej, fortæller Brian Wiborg og fortsætter:

– Grundtanken bag udstillingerne på Skarregaard hviler på en gammel frilandsmuseums-tradition, som vi også kender fra mange andre museer i Danmark. Ideen er, at museumsgæsten skal færdes i autentiske miljøer, hvor man gennem stærke sanseindtryk får en tydelig fornemmelse for dagliglivet i gamle dage, siger Brian Wiborg. – Og Skarregaard er ligesådan. Gården er indrettet, som livet blev levet på landet i 1950’erne, og det er let for børn at aflæse og forstå. Men oftest bedst med en bedsteforælder i hånden, der kan fortælle om de mange spændende ting i stuehuset og i staldlængerne, fortæller museumschefen.

Familierundvisningen, der varer en lille times tid, begynder i stuehuset, hvor der bliver fortalt om livet på landet i 1950’erne – ikke mindst set fra børnenes vinkel. Bagefter bevæger man sig også rundt i staldene og ser på de mange sjove redskaber. Og ikke mindst nogle af gårdens mange søde dyr.

Det er gratis for børn at deltage, mens der er almindelig entre for voksne. Medlemmer af Museets Venner har gratis adgang.

Forfatter

Related posts

Top