Livet – hvor svært ka’ det være?

Der er lagt op til et omvendt stykke teater, når Folketeatret præsenterer komedien ”Livet – hvor svært ka’ det være?” i Morsø Teater, onsdag den 30. januar kl. 19.30.

Det omvendte består i, at livet bliver fortalt baglæns, så vi begynder med døden og slutter med slikposer og snotnæse. Der er garanti for gedigent komediespil, når herrerne Niels Ellegaard og Henrik Lykkegaard indtager scenen i 75 minutter.

Livet – hvor svært ka‘ det være? er en poetisk og humoristisk fabuleren over livets forskellige stadier set gennem et livslangt venskab. Vi følger vennerne Tom og Alex fra de dør til deres allerførste møde i barndommen. For historien fortælles baglæns!

Vi begynder altså med døden – så er det triste ligesom overstået. Så følger en række genkendelige livskapitler: Fra senilitet med åbent tishul, over modenhed og ældregymnastik, midtvejskriser og absurde bodelinger. Vi fortsætter kronologisk baglæns med karriere, familie, den store kærlighed og livets tilfældigheder. Derefter de grænseløse ungdomsdrømme, den spirende seksualitet og løfterne om evig troskab – sværget med blod! Og vi slutter selvfølgelig med begyndelsen. Et venskab, der begynder med slikposer, snotnæser og – nåja – åbent tishul.

Henrik Lykkegaard og Niels Ellegaard er et par erfarne herrer inden for teater, film og revy, og mange vil kende dem fra især Cirkusrevyen. Dansk revys succesfulde forfatterduo Vase & Fuglsang har efterhånden leveret tekster til alle landets revyer og har desuden – med stor succes – bearbejdet Folketeatrets versioner af Sommer i Tyrol og senest Frøken Nitouche.

Pressen skrev:

**** Hverdagsmænd som Tom og Alex er en genre, som Lykkegaard og Ellegaard mestrer til fuldkommenhed. Deres gode forvandlingsfjæs rummer både jovialiteten, følsomheden og fjogetheden, og helt tæt på, som vi sidder, er deres afdæmpede spil en fornøjelse. Jyllands Posten

**** Det er altså en livsklog lille komedie, som forfattere og rollehavende har stor ære af. Frederiksborg Amts Avis

**** Hvis man vil se to vidunderlige skuespillere forgylde deres materiale, så er „Livet – hvor svært ka‘ det være? et skoleeksempel på, hvad scenecharme og erfaringsbaseret, tilsyneladende ubesværet skuespilkunst kan. Berlingske

Foto: Thomas Petri

Forfatter

Related posts

Top