Limfjordsteatret: storslået ULVEHØJEN

ULVEHØJEN ***** (5 ud af 6)
Tekst & Musik : Sebastian
LimfjordsTeatret
25. oktober 2017 (Urpremiere)
Spiller også 20. november 2017 og 5. januar 2018 (stadig billetter)

Det er noget af en mundfuld af den danske “sangkulturskat”, Limfjordsteatret har taget livtag med i deres nye forestilling ULVEHØJEN.

Ulvehøjen er Sebastians syvende studiealbum, udgivet i 1977. Albummet er blevet betegnet som mere mørk end de forgående Sebastian-plader, hvilket bl.a. kom til udtryk i sange som “Mediemassøsen/99” og “Sort marcipan”. Albummet var spækket med danske stjernemusikere blandt andre Ken Gudman på trommer, Nils Henriksen på guitarer, Kenneth Knudsen på klaviaturer, trompetisten Palle Mikkelborg, Bo Stief på bas, legendariske Peter Thorup på sang, Baul Banks på banjo, Alex Riel på trommer på “Jennys himmelfærd” og Sanne Salomonsen på kor og mange flere.

Ulvehøjen er….. noget helt andet !
Hvis man tror, at man skal til en teaterforestilling, en teaterkoncert eller en koncert, kan man godt tro om igen. Endnu en gang er det lykkedes Limfjordsteatret at skabe noget uventet. Noget unikt. Denne gang en mellemting imellem en koncert og en teaterkoncert.

Kim Fast Jensens fabelagtige enkle scenografi, der med moderne animationsteknik giver forestillingen et fantastisk udtryk dels ved hjælp af levende billeder på scenografien, men også ved brug af animation, står som sikker grund for eksperimentet.

Den indpakning giver en helt speciel stemning, som på samme måde er visuel flot, delvis melankolsk men også giver Sebastians sange de rammer, de virkeligt fortjener.

Foto : Lars Horn, Baghuset

UMPASS er en kæmpeoplevelse
Konceptet bag Ulvehøjen er, at man spiller samtlige albummets sange.

Det virker fantastisk godt, og med Lasse Popps umiskendelige mørke vocal kombineret med UMPASS, der på uforlignelig vis lægger det musikalske og kormæssige fundament for forestillingen, er der dømt en oplevelse helt ud over det sædvanlige.

Med arrangementer, der vil så Sebastian til at spærre øjnene op, så fængende og overraskende, at mens man næsten forfalder henslængt i stolen.  Ja så vælter multimusikeren Simon Skov ud af et skab med en SKRIGENDE saxofon, der vil få den ene stakkel, der er tvunget med i teatret af konen eller manden, til at spærre øjnene op.

For netop temposkiftene i arrangementerne er noget af det, der supplerer men også fremhæver Sebastians stærke tekster. Det ene øjeblik smukt og dragende – det næste som et EPO-ramt balalajka-orkester.

Fremragende band der udover Simon Skov også består af Mads Brander Fjeldvig, Bastian Popp og Sune Pors Andersen, der alle leverer fra absolut øverste hylde.

Foto : Lars Horn, Baghuset

Lasse Popp gør det igen igen…
Lasse Popp har i flere omgange været den absolut bærende kraft på Limfjordteatrets intime scene, og denne gang er ingen udtagelse.

Han har spillet CV Jørgensen teaterkoncerten ”Det si´r sig selv” mv. Men mesterstykket i genren må siges at være Tom Waits forestillingen ”Træt Lever og Tunge Hjerte”, der har turneret land og rige rundt,  Og der er stadig efterspørgsel på netop den forestilling.

Og netop som i ”Træt Lever og Tunge Hjerte” krænger Lasse Popp i Ulvehøjen sig ud i en grad, at det nogle gange næsten gør ondt på publikum.

Legende næsten flirtende med publikum i ”Laila-la-la”, over totalt melankolsk i ”Sort Marcipan”, og til næsten at krænge sig selv totalt ud i ”Vintervise” og den utroligt smukke fortolkning af Sebastian klassikeren ”Der er en sang”.

Det er sjældent, at man får gåsehud af at gå i teatret. Det gjorde jeg i aften.

ULVEHØJEN er overraskende, fabelagtig og er Sebastian værdig !

Derfor fem stjerner ud af seks.

Foto : Lars Horn, Baghuset

Spilleliste (foreløbig):
25.10. : Limfjordsteatret, Nykøbing Mors (Urpremiere – udsolgt)
26.10. : Limfjordsteatret, Nykøbing Mors (Udsolgt)
30.10. : Katapult, Aarhus
31.10. : Katapult, Aarhus
04.11 .: Kappelborg, Skagen
12.11. : Næstved Teater
19.11. : Vejle Musikteater
20.11. : Limfjordsteatret, Nykøbing Mors (stadig billetter)
22.11. : Randers Egnsteater
23.11. : Vordingborg Teater
05.01.: Limfjordsteatret, Nykøbing Mors (stadig billetter)
08.01.: Limfjordsteatret, Nykøbing Mors (Udsolgt)
10.01.: Teater V, Valby
11.01.: Teater V, Valby
12.01.: Teater V, Valby
13.01.: Teater V, Valby
14.01.: Teater V, Valby
17.01.: Teaterforeningen Guldborgsund, Nykøbing Falster
19.01.: Randers Egnsteater

Forfatter

Related posts

Top