Limfjordsteatret markerer ankomsten til Thy

Fra årsskiftet rykker Limfjordsteatret i Nykøbing over Vildsundbroen. Efter i 31 år at have drevet egnsteater på Mors skal Limfjordsteatret fra nytår også være egnsteater for Thisted Kommune. Det markeres i første omgang med opførelse af en stribe af teatrets populære forestillinger rundt omkring i Thy.

– Vi glæder os meget til at skulle være egnsteater i Thy. Men der går et halvt års tid, inden vi for alvor slår dørene op til det nye teater. Vi har en masse store opgaver foran os med at få os indrettet i et nyt hus, få kørt nye medarbejdere i stilling og med at lære både Thy og alle vores nye samarbejdspartnere at kende. Samtidig skal vi gøre os klar til at åbne vores første sæson med en fest den 12. september, siger teaterleder Gitta Malling.

For de mindste, de større og de voksne
Så længe behøver thyboerne dog ikke vente på at opleve Limfjordsteatret.

Allerede den 12. januar rykker teatret ind i KulturRummets kultursal med sin populære og anmelderroste familieforestilling ”morfarMORFARmorfar”. I børneteaterkredse har den nærmest fået status af en klassiker, som appellerer til både børn og voksne, og som er skøn at se flere generationer sammen.

Den populære og anmelderroste familieforestilling ”morfarMORFARmorfar” med de tre skuespillere Jens Andersen, Thomas Guldberg Madsen og Sune Skuldbøl Vraa spiller tre gange i Kultursalen på biblioteket i Thisted. Foto: Lars Horn, Baghuset. Foto: Lars Horn, Baghuset

Til marts vil Limfjordsteatrets store Forvandlings-projekt, som Nordeafonden har støttet med 1,2 millioner kr., rykke ind i Thy med først en stribe workshops for dagplejere og børnehaver og dernæst forestillinger i den specielle scenografi, som over 100 frivillige fra Mors, Thy og Salling har været med til at strikke, hækle og sy. ”Forvandling” skal være en hel måned i Thisted Kommune, hvoraf en del af tiden er forbeholdt institutioner for kommunens yngste borgere, mens også børnefamilierne også vil få adgang sidst i perioden.

Endelig vil thyboerne i maj kunne opleve en anden af Limfjordsteatrets mest populære turné-forestillinger: Tom Waits-forestillingen ”Træt lever og tungt hjerte”, som skal opføres fem forskellige steder i Thy i forbindelse med kulturugen ”Thy til Kultur” i uge 18. Hvor præcis den skal spille, bliver først meldt ud 10. januar. Herefter gælder først-til-mølle-princippet, hvis man vil sikre sig billetter.

Også Niels Jørgen Pedersen (V), formand for Erhvervs-, Arbejdsmarkeds- og Kulturudvalget i Thisted Kommune glæder sig til det nye samarbejde.

Niels Jørgen Pedersen. Foto: Thisted Kommune

– Det er glædeligt at se, at der allerede fra januar og i løbet af foråret er planlagt teater rundt i kommunen – og dette i tæt samarbejde med andre kulturinstitutioner. Det indledende samarbejde med Limfjordsteatret vidner om, at både indkøb og teaterproduktion bliver i god dialog med eksisterende teateraktører. Der er altså ingen, der skal være i tvivl om, at vi får masser af teater i kommunen, og at der nok skal blive masser af varierende og gode teatertilbud til både store og små rundt omkring i Thy, siger Niels Jørgen Pedersen.

Teaterhus for børn og unge
Limfjordsteatret Thy bliver primært et børne- og ungdoms-teaterhus.

– Limfjordsteatret er kendt for sine børneforestillinger og for sit store arbejde med både børn og unge. Et arbejde som vil få stor fokus i Thisted Kommune. Vi kommer til at producere egne børneforestillinger i Thy, men vil også vise gæstespil, arrangere forestillinger for dagplejere, børnehaver og skoler, lave events og tilbyde teaterundervisning – sidstnævnte i tæt samarbejde med KulturRummets Dramaskole, siger Gitta Malling.

Hun tilføjer, at Limfjordsteatret Thy også vil bidrage med teateroplevelser for det voksne publikum.

– Vi vil både vise vores egne voksenforestillinger og indkøbe gæstespil specielt til Thy. Men fordi vi får et højt aktivitetsniveau og selv kommer til at producere nye forestillinger, vil vi gøre brug af andre spillesteder, når det kniber med plads i teaterhuset. Samtidig vil vi udvide vores meget populære årskort til at gælde for både Mors og Thy. Så hvis man køber et årskort, vil man kunne benytte det til alle sæsonens forestillinger for voksne og børn – både på Mors og i Thy, siger Gitta Malling.

Foto: Lars Horn, Baghuset

Forfatter

Related posts

Top