Limfjordsteatret klar til urpremiere

Limfjordsteatrets småbørnsforestilling ”Forvandling” har været usædvanligt længe undervejs. Den planlagte urpremiere i april måtte udskydes på grund af corona – men på lørdag kan dørene endelig slås op til det tekstile skovunivers, som masser af håndarbejdskyndige frivillige har været med til at lave.

Publikum bliver placeret inde i det forunderlige univers, hvor Livets Træ står og spreder sine grene ud over kloden. Børnene og deres voksne får plads midt i en eventyrlig verden af syede, strikkede og hæklede træer, blomster og græstuer. Gennem danser Stisa Søgaard og skuespiller Asger Kjær oplever publikum, hvordan verden langsomt forvandles, åbner sig op og åbenbarer naturens små mirakler.

Teaterleder Gitta Malling er instruktør på ”Forvandling” og fortæller, at det på grund af coronaen har været en meget speciel tilblivelse:

Gennem danser Stisa Søgaard og skuespiller Asger Kjær oplever publikum, hvordan verden langsomt forvandles, åbner sig op og åbenbarer naturens små mirakler. Foto: Lars Horn, Baghuset

– Da statsministeren lukkede landet ned i marts, havde vores kostumier Lene Bek Nielsen, som er scenograf på forestillingen, lige fået etableret kontakt til en masse håndarbejdsglade frivillige, som skulle hjælpe med at skabe scenografien. Det betød, at alle de planlagte workshops med de frivillige blev aflyst, teatrets ansatte blev sendt hjem – og vi måtte udskyde premieren, fortæller Gitta Malling.

Mange af de frivillige fortsatte heldigvis hver for sig med at sy og strikke til projektet. Og da teatrets medarbejdere igen måtte møde ind, kunne Lene Bek Nielsen forsætte arbejdet med de bidrag, der løbende strømmede ind – og Gitta Malling kunne fortsætte arbejdet med forestillingens to performere.

– Vi er rigtig glade for, at vi nu kan invitere til urpremiere, og at vi derefter får mulighed for at vise forestillingen frem på Horsens Teaterfestival, siger Gitta Malling.

Forestillingen har forpremiere lørdag 12. september kl. 10 og urpremiere kl. 14 på Limfjordsteatret i Nykøbing.

Forfatter

Related posts

Top