Limfjordsteatret kåret som Årets Børneteater 2019

Limfjordsteatret i Nykøbing er blevet tildelt den fornemme pris ”Årets Børneteater 2019” af Danmarks Teaterforeninger. Prisen dækker over både børne-, unge- og familieforestillinger.

– Det er måske en af fornemste priser, man kan få, fordi det netop er alle de teaterforeninger rundt om i landet, vi spiller vores børneforestillinger hos, som har peget på os, siger teaterleder Gitta Malling, der modtog prisen på vegne af hele Limfjordsteatret.

I indstillingen lød det blandt andet:

– Årets Børneteater emmer af magi og humor. Af visioner og ideer. Af uforudsigelighed og sikkerhed. Af lyst og evne til at dele og inddrage. (…) Limfjordsteatret rummer så dygtige og velovervejede og visionære teaterfolk, der kan tage livtag med det meste. Med de store spørgsmål, med de grimme følelser og tanker, med humoren, varmen og samhørigheden mellem mennesker – alt det der netop er med til at gøre dansk børneteater til noget særligt.

I indstillingen blev både nævnt Limfjordsteatrets talentuddannelse, udviklingsprojekter i LIM’eren og en lang række af de børneforestillinger, der har turneret rundt i landet som “Vred!” og “Grisk”, “Don Q”, sanseinstallation om “Tommelise”, børneoperaen “For enden af tunnelen” – og helt aktuelt ”morfarMORFARmorfar”, som i den seneste sæson har gæstet mange af landets teaterforeninger, og skal på turné igen i januar 2021.

Forfatter

Related posts

Top