Limfjordsteatret i samarbejde med Tate Modern i London

LIMeren – Limfjordsteatrets værksted for scenekunst har indgået en partnerskabsaftale med det nationale museum for moderne kunst i London, Tate Modern. Aftalen blev indgået i forbindelse med en inspirationstur til London – og er led i et større skoleprojekt, som er støttet af LAG Thy-Mors.

Tre skoler på Mors og i Thy har skoleåret igennem haft teater og scenekunst på skemaet forestået af LIMeren: M. C. Holms Skole, Sydmors Skole og Børnehus samt Hundborg Friskole i Thy. Da skolerne gik på sommerferie, rykkede LIMerens leder, Charlotte Olling Rebsdorf, selv på skolebænken i London for at hente inspiration.

Her har hun blandt andet besøgt kunstmuseet Tate Modern, og igennem tre dage delt tanker og viden med Susan Sheddan, der er leder af museets afdeling for børn og familier.

– De har rigtig gode erfaringer med at få familier til at gå ind i kunstverden og opleve den med helt nye øjne. De arbejder med kunsten som et undersøgelsesrum, og det har været utroligt inspirerende at opleve, hvordan man kan nå længere ud og via børnene række helt ind i familien. Omvendt har vi nogle erfaringer med at sætte scenekunst på skoleskemaet, som de kan bruge, siger Charlotte Olling Rebsdorf.

Foto : Limfjordsteatret

Vil et spadestik dybere
Hun fortæller, at man arbejder på at komme en tak dybere ind i undervisningen end de helt simple træningsteknikker med at tale højt og kigge publikum i øjnene.

– Vi vil gerne derind, hvor kunsten kan være med til at skabe et kreativt rum for læring og fordybelse. Vores erfaring er, at det først er der, den kreative og innovative udvikling sker, siger hun.

Udover Tate Modern skal Charlotte Olling Rebsdorf desuden besøge ’Someting A Little Different, Theatre/Arts’, der laver totalteater og i øjeblikket opfører Alice i Eventyrland i Londons kloakker samt udveksle erfaringer med Teatre Centre i London.

LAG Mors-Thy har dannet grundlandet
LAG Mors-Thy har givet 210.000 kroner til projektet med at sætte scenekunsten på skoleskemaet – herunder også inspirationsrejsen til London.

Det er nemlig sparsomt, hvad der findes af erfaringer herhjemme, hvis man vil længere end de let tilgængelige dramaøvelser.

– Vi er nogle af dem herhjemme, der har arbejdet mest med at få scenekunsten ind i den åbne skole. Derfor er vi nødt til at kigge til udlandet for at hente inspiration og se, hvordan vi kan transformere nogle af deres erfaringer ind i en dansk virkelighed, siger Charlotte Olling Rebsdorf.

Forfatter

Related posts

Top