Limfjordsteatret åbner med sommerskole for børn

Limfjordsteatret i Nykøbing har været lukket ned for offentligheden siden den 11. marts, men er nu klar til at invitere til sommerskole for børn den første uge i skolernes sommerferie.

– En overgang frygtede vi, at vi ville blive nødt til at aflyse for første gang i 31 år. Men med den gradvise genåbning af samfundet blev det heldigvis ikke nødvendigt, siger teaterleder Gitta Malling.

Igen i år rykker de to professionelle performere, Pernille og Steen Nedergaard Haugesen, der er henholdsvis danser/koreograf og skuespiller/instruktør, ind for at drive Limfjordsteatrets sommerskole.

Hen over fire dage arbejder de med børnene og får med både replikker, vilde spring, dans og masser af musik sat en hel forestilling sammen. De tidligere år har scenen været sat rundt omkring i Nykøbing – på havnen, i anlægget og sidste år på Nykøbing Kirkegård, men i år kommer forestillingen til at foregå omkring det nye, flotte teaterhus på Limfjordsvej.

Limfjordsteatret. Foto: Jamal Mekdad

Men corona-pandemien betyder dog, at visse ting bliver anderledes end de plejer.

– Vi følger som teater rigtig godt med i retningslinjerne for afstand og hygiejne. Der bliver gjort ekstra rent i teaterhuset, og børnene skal spritte hænder og holde afstand, som de er blevet vant til i skolen – og vi har heldigvis god plads både inde i og udenfor omkring det nye teaterhus. Og så overvejer vi stadig, hvordan vi skal gribe den afsluttende forestilling an, hvor børnene plejer at invitere hele familien med som publikum. Her skal vi tænke anderledes i år, så vi kan overholde forsamlingsforbuddet, siger Gitta Malling.

Du kan læse mere om sommerskolen på Limfjordteatrets hjemmeside.

Foto: Limfjordsteatret

Forfatter

Related posts

Top