Limfjords-legepladsen er klar til brug

Den nye legeplads ved Kulturfjorden i Nykøbing er blevet indviet af børn fra Østergades Børnehus og M. C. Holms Skoles Børnehus.

Børnene fik dels mulighed for at prøve Limfjords-legepladsen af, og fik samtidig mulighed for at se nærmere på rigtige dyr fra Limfjorden, for Skaldyrscentret var mødt op med krabber og søstjerner. Og så var der underholdning med lokale Morfar Musling og klovneprinsessen Perle, som kiggede forbi med et par numre og sange fra deres skaldyrscirkus. Indvielsen bød også på is.

Ved indvielsen var der også tale af Meiner Nørgaard, formand for Udvalget for Teknik og Miljø i Morsø Kommune. Han roser samarbejdet omkring det fantasifulde anlæg.

Meiner Nørgaard. Foto: Morsø Kommune

– Det er et sted, som vi kan være stolte af, og som kan give en masse timers sjov for både de lokale børn og for besøgende. Det er stærkt vartegn for Danmarks Skaldyrshovedstad, som man møder, når man kører igennem Nykøbing. Og der skal lyde en stor tak til Nordea-fonden for at være med til at gøre det muligt og til CADO Legepladser for deres kreative løsninger, siger Meiner Nørgaard.

En god lokal fortælling
Landskabsarkitekt i Morsø Kommune, Mette Camilla Brøndberg Holst er også rigtig godt tilfreds med det endelige resultat.

– Det har været spændende at indrette et legeområde, der giver legeudfordringer til både store og små børn og samtidig integrerer Limfjordens maritime DNA. Legepladsen bidrager til en god historiefortælling om byen og fjorden, fortæller hun.

Visulisering af den nye legeplads.

Det maritime tema udspiller sig på hele legepladsen og trækker tråde til Nykøbings Mors historie og livet i og ved Limfjorden. Børn i alle aldre kan slippe fantasien løs blandt vippende blåmuslinger, plettede rødspætter og brusende havskum. Der kan hoppes på bløde søstjerner der er strandet på land og holdes udkig over fjorden fra udkigstønden. En stor gråsæl svømmer også rundt i det bløde blå vand, mens måger skriger fra fiskegarnet.

Tilgængelighed og sikkerhed
Legepladsen er formet i et blødt gummiunderlag, som sikrer en stabil og sikker faldbeskyttelse og et let tilgængeligt aktivitetsområde uden kanter.

Mange redskaber er lave og nemme at tilgå og henvender sig til følesansen og balanceevnen. Større børn kan også stimuleres og udfordre deres klatrelyst.

Rundt om på legepladsen ligger fiskekasser, som kan bruges som bænke. Det er også planen at opsætte nye borde og bænke i området til ophold, pauser og madpakker.

Der har været forespørgsler om et hegn ved legepladsen til at skærme af op til vejen. Morsø Kommune er opmærksomme på ønsket og vil løbende evaluere på legepladsen, som skal binde byen og fjorden sammen.

LÆS OGSÅ:

Mor til handicappet: – Ny legeplads er ikke for alle

Foto: Morsø Kommune

Forfatter

Related posts

Top