Limfjorden Rundt på vej til Thy Mors

Ikke færre end 65 gamle flotte træskibe i alle størrelser sejler med rundt, npår årets Limfjorden Rundt for 29 gang krydser Limfjordens Vande fra mandag.

Tirsdag eftermiddag ankommer skibene til Thisted, onsdag Struer, torsdag Nykøbing Mors, fredag Skive og lørdag sluttes af i Skive.

– Det er et fantastisk skue for publikum, når så mange er samlet på et sted, fortæller Turistchef Bente Kristensen fra Morsø Turistbureau.

600 sejlere deltager
Over 600 personer sejler med på turen en god blanding af søfolk og gæstesejlere.

I årets Limfjorden Rundt er der mange nye træskibe med både fra ind- og udland, de vil alle pryde sejladsen og blandt gengangerne fra tidligere år kan nævnes: Fulton, Lilla Dan, Marilyn Ann, Loa, Bona Gratia, Martha og Noatun. Der vil være mulighed for at komme ombord på udvalgte skibe, så man skal være opmærksom på, hvor der skiltes med åbent skib, opfordrer Bente Kristensen.

Havnen i Nykøbing er i anledning af Nordens største træskibssejlads omdannet til en hyggelig markedsplads med forskelligartede boder med bl.a. salg af mad, forfriskninger, udstillinger og andet godt. Flotte gamle veteranbiler pryder også havnen denne eftermiddag, de står flot linet op på pladsen, så der er mulighed for at komme helt tæt på.

Der vil også være mulighed for at prøve lykken i Turistbureauets Tombola på havnen, hvor der kan vindes flotte gevinster sponsoreret af øens handlende.

limfjorden-rundt-1

Kæmpe Adventure Race i Nykøbing
Som noget nyt i år afholdes der Adventure Race ved lystbådehavnen.

Holdene bliver udfordret med bl.a. biltrækning, balancegang på reb over havnebassinet, ribbådssejlads og andre sjove udfordringer. Alle kan være med, blot man er et hold på fire personer og på forhånd tilmeldt til Morsø Turistbureau.

Arrangørerne er: Nordvest Safari, Morsø Kommune og Morsø Turistbureau, og alle håber, at arrangementet kan blive en tradition fremadrettet.

– Det er utrolig svært at fortælle, hvor flot det ser ud, når de mange træskibe, store som små, ligger side om side og fylder hele Nykøbing Havn, så jeg kan kun opfordre til, at alle, der har mulighed for det, kommer forbi og ser dem med egne øjne – det er stort og den maritime stemning skal opleves. Det er absolut en oplevelse for hele familien, fortæller Bente Kristensen.

Sejladsen “Limfjorden Rundt 2016” løber af stablen mandag den 12. september 2016, hvor alle skibene mødes i Løgstør. Kapsejladsen består af 5 etaper.

1. etape sejles tirsdag den 13. september 2016 fra Løgstør til Thisted.
2. etape sejles onsdag den 14. september 2016 fra Thisted til Struer. Sejlads vest om Mors.
3. etape sejles torsdag den 15. september 2016 fra Struer til Nykøbing.
4. etape sejles fredag den 16. september 2016 fra Nykøbing til Fur. Sejlads nord om Fur.
5. etape sejles lørdag den 17. september 2016 fra Fur til Skive.

I Skive er der uddeling af præmier i de forskellige klasser, samt speciale præmier.

Forfatter

Related posts

Top