Limfjorden Rundt for 31. gang

Igen i år afvikles Nordens største træskibsejlads på Limfjorden. Limfjorden vil igen i år i uge 37 ligge vand til Nordens største træskibssejlads.

Den traditionelle kappestrid mellem de gamle træskibe afvikles i næste uge hvor deltagerne gæster havne rundt om i den vestlige del af Limfjorden

I år deltager 72 skibe er tilmeldt, hvilket er rekord. I alt 650 deltager ventes at deltage i sejladsen.

For første gang siden 2011 er klassen med 3 master repræsenteret med mere end 4 deltagere. I klassen for skibe over 45 BRT er der også 5 tilmeldte, hvilket ikke er set siden 2010. I år er det generelt større skibe end de senere år der deltager.:

– Det betyder også at der vil være godt fyldt op i havnene rundt omkring og der vil derfor være meget for publikum at se og opleve. En del af de mange skibe holder ”åbent skib” i havnene og inviterer gerne publikum indenfor, så man kan opleve skibet og høre om dets historie. En meget vigtig historie, da en del af den gamle træskibsflåde desværre efterhånden er forsvundet fra danske farvande, lyder fra arrangørerne.

Ud over de mange deltagere i kapsejladsen følger også 4-5 andre skibe med rundt i Limfjorden. De fungerer som dommerbåd, start- og måltagningsbåd og hjælpefartøjer.

Etaperne:

  1. Tirsdag 11. september – Løgstør -> Thisted
  2. Onsdag 12. september – Thisted -> Struer
  3. Torsdag 13. september – Struer – Nykøbing Mors
  4. Fredag 14. september – Nykøbing Mors -> Fur
  5. Lørdag 15. september – Fur -> Skive

Når sejladsen fredag aften er ankommet til Fur vil besætningen fra ”Marilyn Anne” stå for en del af underholdningen. De modtog sidste år stafetten fra ”Mira” og har således en opgave i at sørge for lidt festligt, inden de selv videregiver opgaven til et andet skib, der næste år skal stå for underholdning i teltet.

Igen i år er afslutningsfesten i Skive henlagt til et stort festtelt på havnen. Her vil borgmester Peder Chr. Kirkegaard overrække præmierne til vinderne i de forskellige klasser. Senere på aftenen åbnes teltet også for publikum.

Klik HER for dagsprogrammer, og aktiviteter i havnene.

Forfatter

Related posts

Top