Liberal Alliance ønsker skatten sænket i Thisted

Rettelse: I en tidligere udgave af artiklen fremgik det, at Alternativet, SF og Enhedslisten også er for en sænkning af skatten. Det er imidlertid ikke korrekt, hvorfor den del er blevet slette i nedestående artikel. Vi beklager fejlen…

I disse dage forhandles der om budgettet for 2019 i Thisted Kommune. Og der er nok at forhandle med; kassebeholdningen er nemlig historisk høj.

Derfor er en række partier da også gået til forhandlingerne med et krav om at sænke skatten.

Liberal Alliance går til budgetforhandlingen med en række liberale forslag herunder mere konkurrenceudsættelse, effektivisering, afbureaukratisering, færre prestigeprojekter, tilskud til pasning af børn i eget hjem og ikke mindst lavere skat.

–  Staten finansierer op mod 75% af skattelettelser, ligesom det giver almindelige hårdtarbejdende borgere flere af deres egne penge på lommen. Penge som igen kan forventes at blive brugt i Thisted Kommune og dermed på ny bidrage til skattekassen, fortæller Casper Søe-Larsen fra Liberal Alliance.

Sammenholdt med den historisk høje kassebeholdning hører til fortællingen at Thisted Kommune faktisk ikke må bruge flere penge på byggeri eller på velfærdsydelser. Dette skyldes aftalen der er lavet mellem kommunerne og staten og de grænser der er aftalt for, hvor mange skattekroner der må benyttes i kommunerne – de rammer der hedder service- og anlægsrammerne.

– Med andre ord, opbygger kommunen i disse år, store opsparinger af borgernes penge uden at kunne bruge dem. Det er ikke rimeligt og pengene hører selvfølgelig bedre til hvor de har hjemme; hos borgerne selv, siger Casper Søe-Larsen.

 

Forfatter

Related posts

Top