Lemvig Kommune har landets laveste sygefravær igen-igen

Siden 2007 har Lemvig Kommune ligget i Top 10 på listen over lavt sygefravær blandt de ansatte.

Ni gange har kommunen været i top tre og fem gange har den indtaget førstepladsen. Det gør den igen i 2019.

Det viser nye tal fra Kommunernes og Regionernes Løndatakontor, der netop er offentliggjort.

I gennemsnit havde de ansatte ved kommunen 9,4 sygedage i 2019. Det er fem færre sygedage end i kommuner med de højeste sygefravær.

– Selv om vi er ved at være vant til at ligge så fornemt placeret, så er jeg ikke mindre glad og stolt over, at vi gør det igen. Og jeg må ligesom tidligere år skynde mig at rose vores medarbejdere, for det er takket være deres loyalitet overfor kommunen som arbejdsplads og overfor deres kolleger, at vi opnår den ene topplacering efter den anden, siger Lars Keld Hansen, kommunaldirektør i Lemvig Kommune, i en pressemeddelelse.

Systematisk personalepleje
Der er flere forklaringer på det lave sygefravær i Lemvig Kommune. Blandt andet er Lemvigegnen generelt præget af høj arbejdsmoral. Og i kommunen tager ansatte i høj grad ansvar for hinandens trivsel, ligesom lederne arbejder med faste procedurer, når medarbejdere er syge, fortæller chef for Økonomi og HR, Ove Weller Nielsen.

– Vi arbejder hele tiden på at forbedre arbejdsmiljøet, og det fører også til lavt fravær. Vi forsøger at give syge medarbejdere de bedste betingelser for hurtigt at vende tilbage til arbejdspladsen. Det giver tryghed for medarbejderne og mulighed for at planlægge arbejdet bedre, fortæller han.

Kommunaldirektøren og personalechefen peger også på høj medarbejdertilfredshed i Lemvig Kommune i sammenligning med andre kommuner som en forklaring på det lave sygefravær.

– Vi arbejder systematisk med medarbejdertilfredshed. Det er i stor udstrækning lykkedes, kan vi se af de senere års undersøgelser, siger Lars Keld Hansen.

Forfatter

Related posts

Top