Lejligheder og butikker raseret efter voldsom brand

Den voldsomme brand i gågaden i Nykøbing, som brød ud ved 9-tiden i morges, har i den grad sat sit præg på bybilledet.

Branden menes at være opstået i en mini-ovn i en lejlighed i etage-ejendommen, der nu er delvist kollapset. Flere lejligheder er ubeboelige – enten på grund af flammernes rasen eller på grund af røg- og vandskader. Også tøjbutikken Nif-Nif der holder til i stueetagen er ramt af voldsomme skader.

Efter fire timers slukningsarbejde kom branden under kontrol ved 13-tiden. Gågaden er dog stadig spærret af for nysgerrige sjæle af hensyn til det videre arbejde.

Vagtchef ved Midt- og Vestjyllands Politi oplyste i formiddags, at fire personer var blevet reddet ud af bygningen i god behold – mindst én af dem er blevet kørt på sygehuset til tjek for røgforgiftning.

Branden var så voldsom, at en kraftig røgfane spredte sig gennem byens gader og beboere blev derfor opfordret til at holde sig inden døre, og i lukke både døre og vinduer samt slukke for ventilationsænlæg.

Brandvæsenet forsøgte ihærdigt at få bugt med flammerne på både bygningens for- og bagside. Privatfoto

Tøjbutikken Nif-Nif  har til huse på gadeplan i bygningen.

Her til eftermiddag er beredskabet gået i gang med at vælte facaden på den udbrændte bygning for at forhindre en ukontrolleret nedstyrtning.

 

Forfatter
Tags ,

Related posts

Top