Laveste tal i 4 år: Skoleelever bevæger sig mindre

Kun godt halvdelen, 58 procent, af landets folkeskoler svarer i en ny undersøgelse fra Dansk Skoleidræt og TrygFonden, at eleverne bevæger sig 45 minutter om dagen i snit, som loven siger. Det skriver Politiken onsdag.

Bevægelse er ellers en central del af skolereformen fra 2014, hvor skoledagen blev længere, og eleverne blev lovet en mere varieret skoledag. Undersøgelsen, som 280 folkeskoler har deltaget i, er den fjerde i rækken, og tallene for 45 minutters bevægelse er de laveste i de år, målingen er foretaget.

I 2018 svarede 65 procent af skolerne, at de opfyldte 45 minutters bevægelse, mens tallet i 2017 hed 68 procent og i 2016 60 procent.

– Det er utilfredsstillende og kan tyde på, at bevægelse aldrig rigtig er kommet på dagsordenen ude på skolerne. Vi ved fra forskning, at det ofte er båret af ildsjæle derude, især idrætslærere. Men de står meget alene, siger Bjørn Friis Neerfeldt, generalsekretær i Dansk Skoleidræt.

Stén Knuth, der er idrætsordfører for Venstre og næstformand for Folketingets Børne- og Undervisningsudvalg, finder det dog »alarmerende, at så mange skoler selv vurderer, at de ikke lever op til lovens krav«. Derfor har Venstre indkaldt undervisningsministeren i samråd.

Forfatter

Related posts

Top