Laveste bekymring for corona siden pandemiens start

Ikke siden pandemiens start har coronavirus bekymret danskerne så lidt, som det er tilfældet nu.

Det viser en måling foretaget af analyseinstituttet Voxmeter, hvor danskerne er blevet spurgt om deres holdning til udfasningen af restriktionerne.

Michael Bang Petersen er professor og leder af Hope-projektet på Aarhus Universitet, hvor danskernes adfærd under coronakrisen undersøges, og tallene stemmer godt overens med hans forskning.

– Vi har en meget lav bekymring for coronavirusset i befolkningen. I bund og grund er det den laveste, vi har målt pandemien igennem, siger han.

Flere end syv ud af ti svarer, at det er en god eller rigtig god idet. Omvendt mener ni procent, at det er en dårlig eller meget dårlig idé. Resten udtrykker ikke en holdning til spørgsmålet.

Sidste sommer var de daglige smittetal endnu lavere end lige nu. Alligevel er danskerne altså tilsyneladende mindre bekymrede, og det skyldes to ting, siger Michael Bang Petersen.

– Man er måske blevet mere bekendt med epidemien og har derfor ikke helt samme grad af bekymring, man havde sidste sommer. Det er en faktor i sig selv. Derudover betyder vaccinerne selvfølgelig også noget.

/ritzau/

Forfatter

Related posts

Top