Lars Petersen drev den gamle krop på podiet i Klitmøller

Selvom Lars Petersen er 48 år, kan han sagtens være med de unge surfere. Det viste surferen fra Klitmøller onsdag eftermiddag på hjemmebane.
Her askede han nogle af de helt store kanoner i en Stand Up Padling-konkurrence, som blev afviklet, mens World Cup-windsurferne venter på vind i Cold Hawaii. Han blev nummer to – kun slået af 20-årige Moritz Mauch fra Tyskland.

I SUP står man på brættet med padler sig frem til bølgerne, som surferen rider på.

– Jeg er superglad. Jeg vil gerne vise, at jeg kan performe, selvom jeg er kommet op i alderen. Jeg håber, at jeg kan inspirere andre til at blive ved – også i en sen alder, siger Lars Petersen.

– Men om morgenen gør det altid et eller andet sted i kroppen, tilføjer han med et smil i det drengede ansigt. Ingen tænker over, at han faktisk kan være far til dagens vinder.

Altid med i netIP Cold Hawaii PWA World Cup
Lars Petersen er som altid med i netIP Cold Hawaii PWA World Cup, hvor surferne har sejl på og hopper på bølgerne. Han satser naturligvis på at klare kvalifikationen til hovedkonkurrencen, men det store mål i år handler om surf uden sejl.

For siden Cold Hawaii og København fik VM i Stand Up Padling i 2017, har Lars Petersen drømt at være med.

– Jeg er på vandet hver dag. Når det ikke blæser, træner jeg stand up padling. Jeg er drevet af, at finde ud af hvor langt jeg kan bringe det med den gamle krop, siger Lars Petersen.

Her kan det indgående kendskab til bølgerne ud for Ørhage komme han til undsætning. Det hjalp ham i dag, og det kan hjælpe ham, hvis han kommer med til VM.

– Jeg er nok den eneste, der ved, at der til venstre på revet er noget med bunden, der giver nogle særlige bølger, siger Lars Petersen.
Dagens legetime var et afbræk i ventetiden mod det store brag, når vinden kommer – forhåbentlig fredag. Den seneste prognose siger, at der kommer et lille vind-vindue fredag eftermiddag, mens weekenden ser fornuftig ud.

Forfatter

Related posts

Top