Landsdækkende sele-kontrol i denne uge

For langt de fleste bilister er det en selvfølge, og en del af rutinen, at spænde sikkerhedsselen før man bevæger sig ud i trafikken.

Ikke desto mindre blev over 13.000 bilister sidste år sigtet for ikke at have anvendt selen.

Politiet landet over deltager i denne uge i en fælles europæisk politiindsats mod netop manglende brug af sikkerhedsseler og andet sikkerhedsudstyr under kørslen.

Brug af sikkerhedssele er et meget effektivt værn mod at komme til skade eller dø ved en trafikulykke. Brugen af sikkerhedssele reducerer således sandsynligheden for som bilist at blive dræbt i et uheld med 50%.

– Man skal være opmærksom på, at de store fremskridt, som bilproducenterne gør i forhold til bilernes meget høje sikkerhedsniveau, med eksempelvis airbags mv. ikke har den store effekt, hvis ikke man anvender sikkerhedssele. Derudover skal føreren notere sig, at han eller hun er ansvarlig for, at børn ligeledes er fastspændt under kørslen, siger politiassistent Christian Berthelsen, Rigspolitiets Nationale Færdselscenter, og fortsætter:

– Ved ikke at bruge sele under kørslen, er det ikke kun farligt for en selv. Det kan også være farligt for ens medpassagerer, da man helt automatisk vil blive kastet rundt i kabinen, når uheldet sker.

Foto: Niclas Jessen

Forfatter

Related posts

Top