Landmænd i Thy Mors sat til salg

Finansiel Stabilitet sætter nu 21 landbrug i Nordjylland og på Sjælland til salg og forsøger dermed at afvikle endnu en del af de kundeforhold, man overtog i kølvandet på bankkollapserne i Fjordbank Mors, EBH Bank og Løkken Sparekasse.

Fjordbank Mors havde et stort antal udlån til landbruget.

– Hvor mange af de pågældende landmænd der er medlemmer hos os, ved jeg ikke. Men vi har presset hårdt på for at få pengeinstitutterne til at tage nogle af de landmænd, der kom i klemme ved Fjordbank Mors’ krak, og det er faktisk inden for de seneste måneder lykkedes for en del af vores medlemmer at finde en ny bank, oplyser Morten Yde, formand for LandboThy, den ene af de to store landboforeninger på Mors til Nordjyske.

Han håber, at det lykkes at få landmændene videre og påpeger, at det ikke er landmændenes skyld, at de sidder klemt i Finansiel Stabilitet.

Der er tale om 21 landbrugskunder med et samlet engagement på 101 mio. kr. og det er kun pengeinstitutter, der kan byde på at overtage dem. Finansiel Stabilitet håber, at salget er gennemført inden udgangen af juni.

Forfatter

Related posts

Top