– Landbrugsministeren sylter minkavlernes fremtid

Læserbrev af Lise Bech (MF), landbrugsordfører for Dansk Folkeparti

Sidste års minkskandale, hvor statsministeren ulovligt fratog de danske minkavlere deres levebrød, trækker stadig lange skygger.

2022 nærmer sig, og de ramte minkavlere kan stadig ikke fået ordentligt svar fra landbrugsminister Rasmus Prehn på, hvorvidt de kan genoptage erhvervet, når vi passerer nytår.

Som Effektivt Landbrug nemlig kan fortælle fredag, har Landbrugsministeriet ikke engang gidet at bestille en ny risikovurdering på området fra Statens Serum Institut, selv om dette var blevet lovet.

Ministeren sylter dermed sagen og lader dermed minkavlerne stå tilbage i fuldkommen uvished om deres fremtid.

Regeringens nølen bunder formentligt i frygt for de røde støttepartier, der altid har foragtet det arbejde, vores dygtige minkavlere lægger for dagen.

Imens tikker uret, og tiden rinder ud for minkavlerne, hvis de skal nå at bestille avlsdyr til det nye år.

Landbrugsministeren har prøvet at spise os af med løftet om en mundtlig orientering om emnet, men det er slet ikke godt nok.

Han burde i stedet leve op til sit ansvar og få bestilt den rapport hos SSI, som det burde have været tilfældet for lang tid siden.

Hvis ministeren bliver ved med at sylte sagen af frygt for sine støttepartier, er det en kæmpe begmand til de minkavlere, der var begyndt at håbe på igen at kunne videreføre det traditionsrige danske minkerhverv.

Forfatter
Tags

Related posts

Top