LandboThy satte Fødevareklyngen på dagsordenen

LandboThys formand Leif Gravesen var torsdag  med til at sætte landbruget og fødevareklyngen på dagsordenen i forbindelse med kommunalvalget.

Landbrug & Fødevarer og Fødevareforbundet NNF inviterede nemlig de to borgmesterkandidater i Frederikshavns Kommune, Borgmester Birgit Hansen (S) og byrådsmedlem Jytte Høyrup (V), LandboThy Agri Nord og LandboNord til politisk møde og rundvisning på Danish Crown i Sæby.

Det to timer lange politiske møde bød på en diskussion af fødevareklyngens betydning i forhold til kommunalpolitik, samt vigtigheden af en fælles indsats for at bevare arbejdspladser samt udvikle nye i såvel den primære fødevareindustri som i følgeindustrien.

– Vi deltog på mødet for at sikre, at landbruget kommer dagsordenen. Fødevareklyngen og dens følgeerhverv udgør en stor en del af vores lokale arbejdsmarked, og det skal vi gøre alt for at fastholde og dermed underbygge, at råvaren også fremover er tilstede. Jeg selv og den øvrige bestyrelse i LandboThy deltager aktivt på politiske møder i hele vores område frem til kommunalvalget for netop at sætte landbruget og vores medlemmers behov på den politiske dagsorden”, siger formand Leif Gravesen.  

LandboThy og de øvrige lokale landboforeninger arbejder tæt sammen med Fødevareforbundet NNF på at sætte fokus på fødevareklyngen i kommunalvalgs-debatten og på at sætte fokus på en forbedret konkurrenceevne i fødevareerhvervet.

Mødet sluttede med rundvisning på slagteriet, hvor byrådspolitikerne fik et godt indblik i forarbejdelsen af fødevarer.

Forfatter

Related posts

Top