Landbo Thy´s sommermøde på ”Katrinelund”

Årets sommermøde i Landbo Thy kommer i år til at foregå på ”Katrinelund” i Øster Assels, hvor formanden for Land & Fødevarer, Martin Merrild og Morsøs borgmester Hans Ejnar Bertelsen bliver hovedtalere.

Hovedtalere er lokale landmænd
Aftenens hovedtaler er Martin Merrild, som driver en gård i Kvium mellem Struer og Holstebro med produktion af kyllinger og mink. Han har siden 1982 bestridt en lang række poster i landbrugets organisationer såvel som politiske poster. Fra 2006 til 2009 var han borgmester i Struer Kommune, valgt for Venstre, og siden november 2012 har han været formand for Landbrug & Fødevarer.

Båltaleren er i år Hans Ejner Bertelsen, som fra årsskiftet har været borgmester for Morsø Kommune. Hans Ejner Bertelsen driver et landbrug i Sindbjerg med svine- og planteproduktion. Han har siddet i Morsø kommunalbestyrelse for Venstre i 4 år, inden han blev borgmester, og har mange års erfaring fra det lokale foreningsliv såvel som politisk organisationsarbejde.

– Det glæder os meget, at Martin Merrild og Hans Ejner Bertelsen har givet tilsagn om at være talere på sommermødet. Med deres baggrund, virke og personligheder venter der os helt sikkert nogle spændende indlæg, siger Morten Yde, formand for LandboThy.

”Katrinelund”
Sommermødet starter kl. 19.00 med velkomst af Ib Kirk, som også vil fortælle lidt om ”Katrinelund”, en af Danmarks absolut førende hingstestationer. Her klargør og fremviser et team af dygtige ansatte et stort antal af heste til diverse kåringer og championater. Det får deltagerne i sommermødet mulighed for at se en smagsprøve på, for efter spisningen vil berider Mette Svarre Ehlers give en opvisning på en af de dygtige heste.

Ib Kirk er 3. generation på ”Katrinelund” og fejrede sidste år 25 års jubilæum med hingstestation. Fra at være et traditionelt landbrug med heste er gården i dag et nichelandbrug med hingstestation med ca. 150 heste. Der er stadig 70 ha jord med afgrøder, hvor størstedelen er til fremavl. Desuden tilforpagtes græsarealer til hestene.

Land og by mødes
Sædvanen tro inkluderer billetprisen på kr. 100 helstegt gris med tilbehør. Under middagen og efter hovedtalen underholder orkestret ”Thyholm All Stars” med musik og sang.

Sommermødet er et sted, hvor land og by mødes, og sædvanligvis er der mellem 300 og 450 deltagere – og forhåbentlig vil rigtig mange benytte lejligheden til i år at besøge ”Katrinelund”. – Alle er velkomne til at nyde en forhåbentlig dejlig sommeraften med god mad, taler og underholdning – og der er taget højde for risikoen for kulde og regn, hvor der kan rykkes indendørs i ”Katrinelund”s bygninger.

Der er tilmelding hos Landbo Thy.

Forfatter

Related posts

Top