LAG Thy Mors tømmer kontoen for resten af året

LAG Thy Mors har fået så mange ansøgninger til den nyeste uddelingsrunde, at man har besluttet sig for at tømme kassen og uddele alle de midler, der er til rådighed.

Der kom 23 ansøgninger til denne runde – og 17 af dem bad om tre gange så mange midler, som der er til rådighed resten af året. Derfor besluttede bestyrelsen at tømme kontoen for LAG midler, mens der stadig er 700.000 kroner tilbage i Fiskeri-LAG’en.

Følgende er indstillet til støtte:

Bageriet Ilill, ansøger: Bageriet 11 il 1, Hanstholm
Etablering af nyt bageri i Hanstholm Centret, der skal bages økologisk kvalitetsbrød af lokale råvarer fra Thy og Mors. Bageriet maler selv friskt mel af økologisk korn fra lokale avlere, bruger økologisk smør fra lokalt kvæg og mask fra ølproduktionen på Thisted bryghus. Der fokuseres på håndværket og en speciel stemning, som vil gøre bageriet til en oplevelse at besøge. Sortimentet vil være smalt, med få klassiske produkter. Om sommeren vil bageriet være i Klitmøller med en food-truck. Budget kr. 367.101 / Indstilling kr. 146.800

Landsbykøbmand i Østerild, ansøger: Østerild Erhvervsinvest ApS, Østerild.
Etablering af ny købmandsforretning i landsbyen Østerild. Landsbybutikken der bliver et moderne service og infocenter med dagligvaresalg og specialvaresalg. Der er også tænkt en café/pitstop og turistafsnit med lokale Thy varer og henvisninger til lokale attraktioner. En landsbykøbmand for fastboende og besøgende. Butikken bliver på 1346 m2 og er optimalt beliggende i udkanten af byen, lige overfor frakørslen til Østerild Vindmølle-Testcentret i Østerild og AI I .
Budget kr. 975.000 / Indstilling kr. 150.000

Etablering af økologisk mikromalteri, ansøger: Gyrup Malt IVS, Snedsted
Etablering af det første danske kommercielle mikromalteri. Ved at arbejde i mindre målestok, udvides ingredienslisten til øl og whisky produktion. Der skal laves økologisk malt, lavet på korn fra fortrinsvis Thy og Mors, med sporbarhed til den enkelte gård og mark. Budget kr. 1.689.000 / Indstilling kr. 330.383

Custom made T-shirts, ansøger: Tordenvand v./ Berith Fyring, Agger
Under varemærket “Design Agger” opstartes egen produktion af “custom made” T-shirts. Kunden skal selv være med til at designe sin T-shirt ud fra forskellige valgmuligheder og sammensætninger. Produktionen skal foregå fra i butikken i Agger og salget skal foregå fra butik og webshop. Budget kr. 102.300 / Indstilling kr. 51.150

Strømpehuset — et landsbyfyrtårn, ansøger: Morsø Kommune, Øster Assels
Strømpehuset – et landsbyfyrtårn – Indretning butik, galleri og en lille intim café. Derudover indrettes Bed and Breakfast med ni sengepladser. Strømpehuset henvender sig både til lokale borgere på Sydmors og til besøgende og turister, som ønsker oplevelser, hvor det helt særlige og lokale kendskab til egnen og den-nes historie, er i centrum.
Budget kr. 158.737 / Indstilling kr. 79.300

DM for H-både 2017, ansøger: Amtoft Lystbådelaug, Amtoft
Projektet handler om, at fastholde Amtoft som et attraktivt sted at opholde sig og bo. Ved at afholde DM i H-både ønsker vi at fremme lysten til at bo og opholde sig i et samfund med, spændende aktiviteter dy-namik og “drive”. Amtoft er kommet på kapsejlads-landkortet, som én af regionens allermest aktive klubber. Kapsejlads i topklasse er bemærkelsesværdigt for et landsbysamfund med bare 200 indbyggere og skal brugs som grobund for mere vækst og udvikling.
Budget kr. 216.150 / Indstilling kr. 50.000

Kunstnerlejligheder og værksteder i Det nordatlantiske Fyr i Hanstholm, ansøger: Fonden Det Nordatlantiske Fyr Hanstholm, Hanstholm
Projektet er del af en større renovering for at virkeliggøre en ny anvendelse af Hanstholm Fyr. Fyrkomplekset omdannes til et mødested for fagfolk og lokale kræfter, der sammen udforsker og formidler forholdet mellem natur, kultur, kunst og menneske. Projektet understøttes med midler til indretning af lejligheder og værksteder.
Budget kr. 352.256 / Indstilling kr. 100.000

Våbenrum Sydmors Jagt og Fiskeri, ansøger: Jagtudstyr v/Henning Bjerregaard, Øster Assels
Der etableres et nyt våbenrum på 15 kvadratmeter i bestående butik, således at hele den centrale forretningsområde kan præsentere sig flot, samtidig med, at det opfylder nye krav fra myndighederne om opbe-varing af våben. Projektet er første del af en større renovering. Budget kr. 126.665 / Indstilling kr. 63.000

Kontorfællesskab i Sennels, ansøger: Sennels Borger- og Udviklingsforening, Sennels
Projektet vil skabe en ny “smeltedigel” for landsbyudvikling indenfor kommunikation, IT, energiudnyttelse og økologi i form af et kontorfællesskab for 4-6 personer i et renoveret og udbygget Sennels Forsamlings-hus. Der skal skabes et lokalt vækstmiljø, hvor daglig interaktion med andre iværksættere og et lavt omkostningsniveau skaber grundlag for trivsel og vækst i nystartede virksomheder og hvor omgivende lands-byer kan få et innovativt med- og modspil på deres udviklingstiltag.
Budget kr. 3.323.200 / Indstilling kr. 200.000

Følgende FLAG projekter blev indstillet:

Fisketuren går til Limfjorden, ansøger: Limfjordsrådets Sekretariatet, Nørresundby
Et LAG [FLAG) samarbejdsprojekt der vil benytte lystfiskerturisme som drivkraft for vækst og udvikling ved at gøre Limfjorden til en attraktiv destination for lystfiskere.
Budget kr.3.084.992 / Indstilling kr. 335.000

Næssundhuset, ansøger: Næssundfærgens Venner, Øster Assels
Langs færgelejet på Mors-siden, etableres et lille klassisk is-hus. Ud over at være salgssted for småfornødenheder på rejsen, skal det også være et salgssted for lokale fødevarer, base og servicebygning for fær-gens besætning og med toilet og servicehus for havnens gæster og brugere, samt formidlingspunkt for området og færgestedets historie
Budget kr.510.000 / Indstilling kr. 225.000

Etablering af virksomheden – Subsea Survey IVS som vil tilbyde besigtigelse og opmålinger med multistrå-lesonar og GPS under vand-/havoverfladen. Data overgives til kunden til videre analyse i deres egne systemer i 3-d grafik.
Budget kr.1 .166.500 / Indstilling kr. 583.250

Kesse’s Hus – Havemiljø, ansøger: Kesse’s Hus, Klitmøller
Udvidelse af den sydvestlige gårdhave i maritimt miljø med yderligere 18-20 pladser, samt opsætning af lyddæmpende loft indendørs.
Budget kr.128.554 / Indstilling kr. 64.227

Viking Adventures — Cold Hawaii, ansøger: Viking Adventures ApS, Klitmøller
Etablering af ny virksomhed Viking Adventures der tilbyder undervisning i forskellige aktiviteter, som kan dyrkes i naturen ved at gøre det til et “Adventure”. Der startes ud med undervisning i Stand Up Paddling (SUP), som er verdens hurtigst voksende vandsport.
Budget kr.200.000 / Indstilling kr. 100.000

Forfatter

Related posts

Top