Læserbrev: Vi vil Thy, vi vil hinanden, vi vil Thy Teater

Læserbrev af
Alice Brohus Skriver, Amtoft

Kære Alle Byrådsmedlemmer.

Igen hvad er det der sker i processen omkring Thy Teater? Jeg, samt mange, mange GLADE Teatergænger i Thisted Kommune, har endnu ikke kunne få svar på vores spørgsmål, nok mest rettet til Formanden af EAKU, men intet svar kommer???

Hvad er det for nogle udtalelser Formanden kommer med i Nordjyske 5-2-2020, sådan som: ”han vil gerne inddrage alle mennesker, der er engageret i Thy”. Og ” Man kunne lade sig inspirere af det regionale spillested”.

Hvem skal inddrages? Hvad skal man inspireres til? Der er jo ikke noget konkret? Altså man vil nedlægge et velfungerende Teater, som rigtig mange Borgere værdsætter, og hvad vil man sætte i stedet? Hvorfor vil man nedlægge det?

Desuden begynder ”man” da ikke at tale om samarbejde med nabokommunens Egnsteater, UDEN først, i det mindste, at have nævnt denne mulighed for Thy Teater, som det hele drejer sig om. Igen ”det er ikke hvad vi gør ved hinanden, men også måden vi gør det på”.

Ikke fordi jeg ynder altid at tale om økonomi, men TK ”plejer” at bruge det næsten altid. Ved at lukke Thy Teater mister TK flere mill. Kr. fra Staten til at drive Teater/kultur for, hvorfor? Det er logik selv for ”perlehøns”, at efter en lukning af Thy Teater, kan TK ikke tilbyde sine Borgere samme Teater udbud, og skulle TK forsøge derpå, så bliver det helt sikkert LANGT dyrere for TK (altså igen Thisted Borger betaler)

Heldigvis lader det til at hele denne her proces, som desværre lugter langt væk af ”ubehagelige forudbestemte dagsordener”, er ved at miste fodfæste hos rigtig mange Byrådsmedlemmer, som fortsat kan se Thy Teater både som Egnsteater, og som en vældig gevinst for hele Thisted Kommune. Ligeledes må det vel næsten tages for givet fra rigtig mange Thisted Borgere, at det at ville lukke et velfungerende Teater, som både Thisted Borgere er glade for, samt alle Thisted Borgere har råd til at besøge, ikke kan anses for Socialdemokratisk Politik?

Tak alle Byrådsmedlemmer, som værdsætter Thy Teater, og stemmer for både at bevare og støtte Thy Teater som Egnsteater.

Forfatter

Related posts

Top