Læserbrev: Vi står sammen om akuthospitalet

Læserbrev af Hanne Korsgaard, Thisted
Regionsrådsmedlem (S)

 

Lad os først og fremmest få slået fast: Det er politisk vedtaget, at akuthospitalet i Thisted består. Derfor bør vi ikke bruge tid og energi på den diskussion lige nu. I stedet bør vi tage drøftelsen om, hvordan vores akuthospital skal udvikle sig i fremtiden.

Jeg har nærlæst de vedtagne politiske visioner for fremtidens sygehus i Thisted og bemærker især ønsket om at undersøge mulighederne for, at den akutte organkirurgi igen kan varetages på sygehuset i Thisted. Der skal ikke herske nogen tvivl om, at dette er målsætningen, så snart det kan lade sig gøre at skaffe de nødvendige læger og personale. Indtil vi kan får løst dette problem, så skal vi naturligvis arbejde på gode løsninger, så drift og økonomi for sygehuset kan hænge sammen.

Der pågår lige nu en proces fra sygehusledelsen, hvor der arbejdes med forslag til udvikling af hospitalets drift i forhold til at skabe det nødvendige fundament for fremtiden. Dette er en nødvendig øvelse i en moderne virksomhed, og hvad sygehusledelsen i samarbejde med personalegrupperne udarbejder af forslag til Regionsrådet, bør eller skal vi ikke spå om på nuværende tidspunkt. De bør i stedet få den nødvendige arbejdsro.

Fra min side er det vigtigt, at vi i Regionsrådet får forslagene fra sygehusledelsen på bordet, også med alle de mulige konsekvenser. Når det kommer til driften af sygehuset i Thisted, skal vi i Regionsrådet kunne tage så oplyste beslutninger som muligt, da vi netop skal holde blikket fast på endelige mål: at få akutkirurgien tilbage til Thisted.

Foto : Christian Kjeldsen

Forfatter

Related posts

Top