LÆSERBREV : Vi skal glædes…

Af Hanne Haldrup
Kandidat for Venstre på Mors

Solen står op, en dag begynder,
solen er varmens, glædens symbol.
Alle mennesker her på denne jord
ser dit lys og liv, din evighed.
Ven i mørke og ven i lys,
mon vi kan lære,
hvordan vi glæder os over at…

Fredag den 13. oktober 2017 : solen står op, en dag begynder, stille vejr og godt for dét, for det er dagen for skolernes motionsløb, som samtidig markerer, at efterårsferien starter. På Præstbrovej er der et leben. Folkeskolebørn går eller pisker op og ned af fortovet med røde kinder og samtidig, lidt udenfor byen, på Brobækvej er det friskolebørnene, der er på tur. Nogle i løb, andre i gang, nogle med musik i ørerne, men alle med gule refleksveste. Ingen går/løber alene, alle følges med nogle på såvel Præstbrovej som Brobækvej. Ven i mørke og ven i lys…, venskaber skabes i skolemiljøerne og det er basalt for et godt liv.

Der er meget at glædes over.

Som absolut novice i politik har jeg taget imod opfordringen og udfordringen og stiller op til valget. Det er med uro i maven, for det er nyt, det er uvant og det er øretævernes holdeplads, men også en mulighed for indflydelse. Jeg arbejder mig langsomt og med stor ydmyghed ind i kommunalpolitik, som er meget komplekst og ingen er alvidende. Jeg er i gang med læring og oplæring. Ganske som børnene på øens fri-, folke- og efterskoler, på produktionsskolen og på ungdomsuddannelserne. Læring er livslang! Læring er vigtigt! Læring danner basis for et godt liv!

Derfor skal vi – fra politisk hold og som forældre – skabe de bedste betingelser for læring på Mors. Vi skal have høje forventninger til, værne om og bakke op om skolerne. Vi skal have tillid til lærerne, vi skal vise lærerne respekt, og vi skal anerkende deres arbejde, så de kan levere den bedste vare, nemlig undervisning i trygge rammer, for så opstår der læring. Win-win!

Vi skal arbejde for, at alle får et godt liv på Mors, hvad enten man bor på landet eller i byen. Vi er ikke hinandens modpoler, tvært imod. Det er hele Mors, vi skal arbejde for med sund fornuft og en tro på, at de der vælges, gør deres bedste ud fra de forudsætninger og muligheder, der er og uden millimeterdemokrati.

Der er nok at brokke sig over, nok at føle sig forurettet over, hvis det er det, man leder efter. Men vi kan også vende blikket og se på det, der lykkes, og det er der mest af. Vi skal tale op og ikke ned! Vi skal se muligheder i stedet for at fejlfinde, også i en valgkamp. Der er så meget at glædes over… God weekend

Forfatter

Related posts

Top