Læserbrev: Venstre’s glansbillede

Læserbrev af 
Ole Lajgaard, Steen Klærke og Pia Thorsen (foto), Enhedslisten Mors

Det er jo ikke så underligt, at både borgmesteren og tre menige medlemmer af kommunalbestyrelsen gerne vil fortælle os andre, at der absolut ingen problemer er med, at Venstre har flertallet til at bestemme alene. For de mener ikke, at de bestemmer alene!

Nej, de mødes jo bare og afstemmer deres synspunkter, så de ikke behøver at forsinke møderne i kommunalbestyrelsen med at diskutere indbyrdes.

For Enhedslisten er det vigtigt, at alle synspunkter i de enkelte sager kommer til orde ude i offentligheden – i denne sammenhæng i kommunalbestyrelsens mødesal. Så har både tilstedeværende borgere og journalister mulighed for at høre alle de argumenter, der fremføres, inden der træffes en afgørelse.

Selvfølgelig skal et parti med mere end 1 medlem af kommunalbestyrelsen kunne mødes for at gøre hinanden klogere på de problemer, der gemmer sig i dagsordenerne, ligesom enkeltmedlemmer har mulighed for at blive klogere sammen med meningsfæller.

Enhedslisten stiller ikke udelukkende op for at være med til at bryde Venstres monopol i kommunalbestyrelsen. Det er afgørende forskelle på os og Venstre, der gør, at vi mener, at det er vigtigt at få nogle andre synspunkter med i debatten.

I løbet af det næste halve år kommer Enhedslisten med et gennemarbejdet valgprogram, der fortæller, hvor vi mener, at der er brug for nye tanker.

Og så kunne Venstre i mellemtiden få det lavet sådan, at almindelige borgere eller andre partier kunne få mulighed for at stille spørgsmål til kommunalbestyrelsen fx i form af spørgetid, som de har det i bl.a. Skive kommune.

Forfatter

Related posts

Top