LÆSERBREV : Velfærd via Relationer og Visioner

Af Tore Müller
Kandidat for Socialdemokratiet til KV 2017
Nykøbing Mors

Vi har skabt et galvaniseringssamfund. Altså et samfund der fokuserer på, at vi alle skal hærdes og presses til at arbejde hurtigere, stærkere og mere effektivt i en vækst-dagsorden. Det skaber et samfund og liv i en form for ubalance.
Højere pensionsalder. Unges uddannelseskrav speedes op. Personalet i pleje- og sundhedssektoren skal nå flere borgere. Flere børn stuves sammen i skoler og institutioner.

Effektivitet og vækst med et snævert fokus på den kortsigtede økonomiske bundlinje.

Relationer mellem mennesker kan man bare ikke proppe ned i et excel-ark. I relationen mellem du og jeg, der ligger en helt unik og vigtig værdi, der er mere værd end kroner og øre. Det handler om dannelse og livskvalitet. Om velfærd som en investering, ikke en udgift.

I relationen mellem plejepersonale og beboer, ligger spiren til at skabe et indholdsrigt og kærligt liv for den enkelte. I relationen mellem pædagogen eller læreren og vores børn, ligger nøglen til fremtiden. Heri skabes næste generation af samfundsborgere. Det kræver tid og tillid til den enkelte medarbejder.

I Morsø Kommune skal vi sætte en dagsorden, hvor vi taler om velfærd i kraft af relationer. Relationer der gør, at vi ærligt og kærligt kan drage omsorg for hinanden. Med udgangspunkt i, at det er igennem stærke og nærværende relationer, at vi udvikles og bliver til hele mennesker. At det er igennem oprigtige og empatiske relationer, at vores børn får tiden og roen til at opbygges til et indholdsrigt og balanceret voksenliv.

Vi har ikke råd til at lade være. Vi skal turde prioritere det før meget andet. Og først bagefter, kan vi begynde at satse på bosætning og forkromede salgsargumenter. Ja, først bagefter bliver vi mere interessante for tilflyttere og virksomheder, end resten af landets kommuner.

Lad Morsø Kommune være den første i landet, der satser massivt på velfærd gennem relationer, som første prioritet. Så er jeg sikker på, at de andre dagsordener bliver lettere at realisere. Og det kræver en vilje til investering i mennesker – en vilje til at løfte visionerne op til et højere og mere langsigtet perspektiv. Ja, det kræver indsigt og udsyn, og mod til at gå nye veje!

Forfatter

Related posts

Top