Læserbrev: Ungdom i budgettet

Læserbrev af Jens Dahlgaard og Pia Storm,
medlemmer af Morsø Kommunalbestyrelse for Socialdemokratiet.

Kommunens kommende budget er ved at være færdigdiskuteret politisk og klar til endelig vedtagelse. Når man udarbejder et kommunalt budget, giver det altid os politikere en ekstra mulighed for at genoverveje hvilke indsatser, der bør kigges på og bringes frem i lyset til et eftersyn. I en tid, hvor høje karakterer, store forventninger og personlig sammenligning er en stor del af tidens trend, både i samfundet og i særdeleshed blandt de unge, var det meget vigtigt for os at få indskrevet ungdommen i det kommende budget.

Helt konkret blev tre af vores fingeraftryk på budgettet, at der politisk og administrativt skal kigges på, om skoleelever får tilbudt nok ekstra hjælp i dansk og matematik. Der skal derudover kigges på, om vi gør nok for de skoleramte og skoletrætte unge. Det skylder vi dem, når vi nu, som samfund, kører dem så hårdt med karakterer, test og løbende vurderinger. Til sidst skal der kigges på den hjælp og støtte unge fra 25 – 30 år, som er kørt fast på den ene eller andet måde, får.

Der er mange måder at investere i fremtiden. Vi mener, at en af vores absolut vigtigste investeringer altid bør være at hjælpe ungdommen til en god start på det kommende voksenliv. Ikke alle har samme forudsætninger, muligheder og bagland. Det er her, vi skal vise, at vi er dygtige nok til at få alle med det fremadstormende tog, som mange unge føler, de er ved at stige på.

 

Forfatter

Related posts

Top