LÆSERBREV : Udflytning af statslige arbejdspladser

Af Annfinn Halsagard

Kandidat til kommunalbestyrelsen for Dansk Folkeparti på Mors

Udflytning af statslige arbejdspladser.
Jeg synes at den nuværende regerings ide om at udflytte statslige arbejdspladser til andre egne af Danmark, end blot København, er fantastisk god. Det viser at man er villige til at dele tingene ud så man også i resten af landet føler at man er med i rigsfællesskabet. Selv, måske, i yderkantsområderne. Det er godt tænkt for netop i yderkantsområderne har man jo i årevis følt sig tilsidesatte og oversete.
Sådanne statslige arbejdspladser kunne måske også ende her på Mors, hvilket ville være ganske kærkomment. Både hvad angår nye arbejdspladser, måske nye borgere og dermed forhøjede skatteindtægter. Altsammen kun plusser for vores kommune.
Men. For der er, for mig, et stort men. Hvis Morsø Kommune skulle være så heldig at komme i betragtning til at modtage nogle sådanne udflyttede arbejdspladser ved jeg jo godt hvad vil ske. Alt det nye ville blive placeret i Nykøbing og dermed ingen tilgodeseelse af vore egne lokale yderkanter.
Det har jo været den nuværende og tidligere ”kommunalregerings” politik at alt fra landområderne skulle trækkes til byen. Det være sig plejehjem, skoler, biblioteker og børnehaver.
Jeg synes det er på tide at gøre op med denne ”centraliseringspolitik” og begynde at give noget tilbage til de små lokalbefolkninger på Mors, så også de kan føle at de stadig tæller i øens sammenhæng. Det er jo efterhånden kun små almisser der bliver strøet ud til de små byer på Mors, så som et par nye bænke, et par træer og lidt ny afstribning på vejene.
Jeg vil arbejde for at man fra kommunal side begynder at understøtte lokalsamfundene bedre, således der til stadighed vil være optimale forhold for dem der bor der og, i særdeleshed, for eventuelle nye tilflyttere. Til dem kan man ikke blot sige: -I kan godt bo her, men alt foregår altså i Nykøbing. Enten de så vil bo i Karby, Sejerslev eller andre steder.
Udviklingen må vendes så det bliver attraktivt igen at bo ude på øen i stedet for i ”Regeringsbyen”.
Det vil jeg gerne slå et slag for. Annfinn.
Forfatter

Related posts

Top