Læserbrev: Trivsel før systemet

Læserbrev af
Berit Raldin, folketingskandidat for Enhedslisten

Flere har spurgt hvordan vi i Enhedslisten forholder os til Socialdemokratiets forslag om at sænke det offentlige tilskud til Friskolerne, koblingsprocenten.

Det vil vi IKKE stemme for, vi ønsker at holde koblingsprocenten oppe på 75%. Selvom vi ønsker at styrke Folkeskolen, vil vi ikke tage pengene fra friskolerne.

Der er en lang tradition for friskoler i Danmark. – ikke mindst i Thy og på Mors. Det skal ikke gøres til en luksus for de rigeste. Der skal være plads til den mangfoldighed og de frie skoler har også i perioder tjent som inspiration for ny pædagogik i Folkeskolen.

Nye friskoler i landsbyerne her i området er skudt op som en reaktion på centralisering og skolelukninger. De forældre og lærere, som knokler for at give børnene en harmonisk skolegang tæt på deres hjem, skal ikke straffes ved at man trækker tæppet væk under deres friskoles økonomi.

Børnene skal ikke før og efter en lang skoledag ligge og rakke rundt i en skolebus i timevis for at komme ind til de centraliserede skoler.

Ud over at friskolerne blev en løsning i forhold til skolelukninger, så repræsenterer de en ny opblomstring af engagement og fællesskab i lokalsamfundet. Det skal vi bevare.

 

Forfatter

Related posts

Top