LÆSERBREV : Thy og Hannæs tilbage i klimaførertrøjen

Af Joachim Plaetner Kjeldsen
pidskandidat for Alternativet til KV17 i Thisted Kommune.

Thisted Kommune er i dag med i Danmarks Naturfredningsforenings klima-kommunesamarbejdet, som bl.a. betyder, at kommunen forpligter sig til en løbende reduktion i CO2-udledning. Og Thisted klarer sig flot. Men der er 70 andre af landets 98 kommuner, som også er klimakommuner og lever op til målene. Klimaregnskabet i denne klub omfatter fx ikke transportsektoren.

I Alternativet mener vi, at en kommune, der vil tages alvorlig på energi- og klimaområdet, bør have højere ambitioner. Derfor foreslår vi konkret, at Thisted Kommune indleder dialog med Danmarks Naturfredningsforening med henblik på klargøring til at rykke op i kategorien ‘Klimakommune Plus’. I den kategori er der i dag kun tre kommuner. Ingen i Jylland.

Koster det penge, at reducere klimabelastning yderligere og hurtigere, end man i dag har forpligtiget sig til. Ja, det gør det, men rigtig mange klimatiltag er også lig med hurtige, økonomiske besparelser. Og på den lidt længere bane mener vi, at der er langt mere økonomi at hente for Thy og Hannæs i at være den førende klimakommune, end det koster at blive det.

Forfatter
Tags , ,

Related posts

Top