Læserbrev: Tag ikke A26/A34 som gidsel i valgkampen

Læserbrev af
Thomas Jensen, Formand for de Konservative på Mors

Man kan blive helt i tvivl om, hvad Thorsten Schack Pedersen (V) og Simon Kollerup (S) faktiske mening er ang. udvidelsen af rute A26/A34. Først var der forståelse om, at udvidelsen var med i begges planer. Dernæst kunne vi læse, at den ude af Kollerups planer, dog via en udtales fra Schack. Nu er Kollerup så på banen og udtaler, at vejprojektet er med i den socialdemokratiske trafikplan.

Jeg synes, at I begge skulle melde ud en gang for alle, hvor I stå henne ang. udvidelsen af rute A26/A34. Og så stå ved det – især efter valget. Se på vores kommunalpolitikere i de fire berørte kommuner. De har forstået, at der skal samarbejde til i sådan en vigtig sag. Stor ros skal lyde for det arbejde, de har lagt og stadig lægger i denne forhåbentlige udvidelse.

A26/34 er en hovedfærdselsåre og en udbygning til en en-to-vej er uhyre vigtig for Nordvestjylland – både til godstransport og til pendling ind og ud af området. Det er ikke kun trængselsproblemer, der er årsagen til udbygningens behovet, nej vejstrækningen er farlig at køre på.

Vejstrækningen fra Sallingsundbroen og til Skive har mange kurver med dårlig oversigt og samtidig er antallet af biler tredoblet siden vejen blev lavet. Det bevirker, at trafikanter tager chancer og faktisk er vejen et af de steder i Danmark, hvor der sker flest dødsulykker. Vejstrækningen fra Skive til Herning er smal. Så smal at lastbiler og busser kommer meget tæt på hinanden, når de kører forbi hinanden. Det siger sig selv, at det ikke er i forsvarligt og skal tilpasses trafikken i dag.

Tag ikke rute A26/A34 som gidsel i jeres interne valgkamp. Vis borgerne på Mors og i Thy at i sådan en vigtig sag er samarbejde vejen frem.

Forfatter

Related posts

Top