Læserbrev: Strandgården skal bevares

Læserbrev af
Lauge Larsen, medlem af Region Nordjylland

Forvaltningen i region Nordjylland og et enigt Socialudvalg i regionen har anbefalet, at man allerede fra slutningen af året lukker rehabiliseringscenter Strandgården i Nykøbing og flytter pladserne til neurocenter Østerskoven i Hobro.

Det mener jeg er en helt forkert beslutning.

Regionens beslutning begrundes bl. a. med: dårlig belægning, underskud og at det er svært at rekruttere personale.
Jeg mener, at der er mange grunde til, at man bør bevare Strandgården i Nykøbing.

For det første er regionen forpligtet til at sikre en lige udvikling i regionen. Det nævner man selv i den regionale udviklingsplan. Mors har ca. 120 regionale arbejdspladser, heraf 20 på Strandgården. Det svarer til ca. 1% af regionens arbejdspladser. Befolkningen på Mors udgør ca. 3% af regionens befolkning. Så med den målestok må man sige, at vi allerede nu er kraftig underepræsenteret. Og en lukning af Strandgården vil kun gøre ondt værre.
Hvis der er et reelt ønske om at bevare Strandgården, må man selvfølgelig gøre en ekstra indsats og bruge lidt ekstra ressourcer i en periode.

Hvis det kun er økonomiske forhold, der tæller, skal alle institutioner jo være store og ligge i Ålborg. Den potentielle brugergruppe på Strandgården, nemlig senhjerneskadede, er så rigelig stor til de 10 pladser. Man har ganske enkelt ikke gjort nok for at få pladserne fyldt op. Her har både regionen og kommunerne et stort ansvar.

Man kunne f. eks. også have haft et større dagtilbud. Påstanden om problemer med personalerekruttering virker noget søgt.

Der er ingen garanti for, at det er lettere i Hobroområdet. Det er da også noget besynderligt at ville planlægge efter aktuelle tilfældige forhold. Det vil sjældent gå godt.

Så lad os lave en 5-års plan for Strandgården, så den kan fortsætte og bidrage til nærhed i sundhed og til udvikling af alle dele af regionen.

Foto: Region Nordjylland

Forfatter

Related posts

Top