Læserbrev: Stop nedskæring

Læserbrev af
Ib Poulsen (O), Kommunalbestyrelsesmedlem i Thisted Kommune

Tirsdag aften på kommunalbestyrelsesmødet i Thisted kommune, vedtog et flertal bestående af sosialdemokratiet og venstre at forringe normeringen på vores børnepasningsområde.

Det er jo beskæmmende at være vidne til, set i lyset af udsendelsen fra københavns kommune hvor forholdene mildest talt ikke var iorden. Med en beslutning som den socialdemokratiet og venstre tog igår, risikere vi i thisted at havne i samme sitation, der er åbnet op for det, men jeg håber det godt nok ikke.

I december 2014, stod DF og socialdemokratiet, skulder ved skulder for at øge normeringen i vores børnepasning, det lykkedes, til venstres store fortrydelse. Nu er de to partier så gået sammen efter sidste valg, hvor det første man gjorde var at tildele medlemmer af de to partier højere vedlag, ening der kan ikke blive til det hele, så det godt man kan tænke på sig selv først.

Sidste års budget blev flertallet enig om at tilføre området 3 mill ekstra, TIL en højere normering. Nu er vi kommet i den skønne situation at der kommer flere børn til kommunen end forudset, fantastisk. Flere børn, flere pædagoer, for at holde normeringen, det må være soleklart. Færre børn, færre pædagoger, osse logik.

Jeg mener klart der er tale om at de to partier bryder budgetforliget, når de agere på denne måde. Et medlem af socialdemokratiet og medlem af det pågældende udvalg, udtalte ligefrem på mødet i går at det jo var godt at området var tilført ekstra 3 mill, som nu kunne dække noget af det hul som var kommer pga af flere børn.

Det er hurtigt at nyvalgte medlemmer af kommunalbestyrelsen, kassetænker, fremfor at tænke på vores børns, ve og vel. De tusinde første dage i et barns liv er de vigtigste, bare ikke i Thisted, hvis du spørger socialdemokratiet og venstre.

Foto: Steen Brogaard

Forfatter
Tags

Related posts

Top