Læserbrev: Samarbejde gør det ikke alene

Læserbrev af:
Kurt Sonne, rektor på Morsø Gymnasium og
Peter Overgaard, Bestyrelsesformand

Borgmesteren udtalte sig i lørdags om Morsø Gymnasium på en måde, det er svært at genkende fra virkeligheden.

Ingen på Morsø Gymnasium kan huske, at der for 3 år siden skulle være kommet et specielt tilbud om samarbejde fra EUC Nordvest. Vi har gennem mange år med jævne mellemrum været i dialog om mulige fusioner og samarbejdsmodeller, men det er aldrig blevet til konkrete forslag, men vi samarbejder da om rigtig mange ting.

Den bedste model for Mors er efter min mening en selvstændig byskole på Mors. Dvs. en fusion mellem EUC’s Nykøbingafdeling, Morsø Gymnasium og Thy-Mors HF og VUC’s Nykøbingafdeling. Det har de andre dog hidtil ikke været interesseret i.

Det vil på sigt sikre en bæredygtig enhed på Mors, hvor alt er samlet ét sted og ikke på afdelinger, der ligger langt fra hinanden.

Det er sådan en model, der fungerer godt i Struer og i Lemvig, som borgmesteren henviser til. Man samler hele institutionen i et hus. I Fjerritslev er det den selvstændige institution Fjerritslev Gymnasium, der fra EUC har fået udlagt hhx til Fjerritslev. Ikke helt det samme, men en lignende ide har Morsø Gymnasium og EUC Nordvest faktisk samarbejdet omkring i forbindelse af udbud af htx på Mors, men der kom desværre aldrig elever nok.

Morsø Gymnasium vil således altid gerne samarbejde, hvis det bliver til glæde for de unge på Mors og i Salling.

Uanset hvilken fusionsmodel man vælger, vil den dog med de nugældende regler betyde en ikke ubetydelig kvalitetsforringelse, da det, man mister i tilskud, ikke kan hentes ind ved administrative besparelser. Det vil med andre ord forringe forholdene omkring undervisningen. Det klager man over i både Lemvig og Struer.

2 % besparelserne, som kommer ekstra hvert år, har forstærket problemet.

Derfor har kampen mod besparelserne været vigtig. Den var nødvendig for at bevare stx som et kvalitetstilbud.

Tak til alle der har støttet på den ene eller anden måde. Det er rart at se, at der er lokal opbakning til, at der skal være et kvalitetstilbud med stx på Mors. En speciel tak til Simon Kollerup og Hanne Haldrup for den støtte, de har givet.

Skal vi så ikke til sidst nøjes med at glæde os over, at der er kommet en halv million statskroner ekstra til Mors.

 

Forfatter

Related posts

Top