LÆSERBREV : S-kandidat ville have mors hus revet ned

Af Meiner Nørgaard,
Kommunalbestyrelsesmedlem,
Dansk Folkeparti

Kommentar til Kjeld Bak (S), vedr. Bedre Boliger.

Det hele startede med at Folketinget afsatte puljepenge på finansloven til brug i kommunerne til sanering af faldefærdige og sundhedsskadelige huse. For en del år siden valgte Kommunalbestyrelsen på Mors at lade det private aktieselskab, Bedre Boliger, udføre dette arbejde ud fra en politisk godkendt samarbejdsaftale. Bedre Boliger har gjort et rigtig godt stykke arbejde.

Der er ryddet op i mange af vore landsbyer, de faldefærdige huse er væk og vore landsbyer og landområder oplever nu igen at folk gerne vil bosætte sig. Indsatsen har også betydet at mange af de skruppelløse bolighajer, der udnyttede nogle af de svageste familier/personer i samfundet, ikke længere er at finde på Mors. Det er godt for både vores image, økonomi og ikke mindst på det personlige plan for de mennesker der blev udnyttet.

Nu vil Kjeld Bak så nedsætte en stor arbejdsgruppe der skal se på dette område. Jeg ved jo godt at i socialdemokrater gerne sidder og  parlamenterer i rundkreds, men det kommer der jo ingenting ud af ude i den virkelige verden.

Kjeld Bak- jeg kan se i dit læserbrev at du godt kan huske at vi to, for en måneds tid siden, sad og drak en kop kaffe sammen i Sognehuset i Ø. Assels. Der fortalte jeg dig nemlig at jeg havde taget initiativ til at kommunen skal have gennemgået samarbejdsaftalen med Bedre Boliger ud fra nedenstående faktiske forhold (der er programsat et møde med relevante personer indenfor området til d. 12. oktober).

De midler vi får stillet til rådighed fra staten er ikke af samme størrelse som tidligere, vi har færre penge at gøre godt med på dette område fremover. Dette alene gør at vi er nødt til finde ud af hvordan vi får mest mulig for de penge vi har til rådighed.

Samarbejdsaftalen med Bedre Boliger skal derfor revideres/nytænkes, måske skal Bedre Boliger have en helt anden rolle, og i dette indgår selvfølgelig at det ikke er sikkert alle fremtidige berørte boliger skal fjernes, såfremt der kan findes nye ejere og andre anvendelsesmuligheder. Men ‘en ting synes jeg vi skal være enige om, bolighajerne skal ikke tilbage på Mors.

Endelig skal vi også se på selve udførelsen af opgaven som Bedre Boliger forestår, jeg hører af og til kritik af måden det hele foregår på, vi skal selvfølgelig sikre os at også den del er i orden.

Kjeld Bak, du synes at være oprørt over at formanden for Bedre Boliger, Ansgar Nygaard, har nævnt at du selv rettede henvendelse til dem vedr. at din mors hus gerne skulle nedrives, det har du da selv fortalt til mange, heriblandt også mig.

Det viser vel bare at også en socialdemokrat, uanset holdning til sagen, er sin egen lykkes smed.

Foto: Tv MidtVest

Forfatter

Related posts

Top